Connect with us

Actual

Un nou VAL DE SCUMPIRI, în România: prețurile la făină și pâine CRESC din nou. Experții fac previziuni SUMBRE

Published

on

Lovitură uriașă pentru români. Banca Mondială avertizează că ne vom confrunta cu cele mai mari prețuri din ultimii 50 de ani, iar, in curind, România va fi lovită de un nou val de majorari. Grâul va fi mai scump cu 30 de procente, iar făina va deveni un produs de lux, pentru ca o vom gasi in magazine la preturi de peste 5 lei pe kilogram. Iar asta va duce, inevitabil, și la creșterea prețului pâinii.

Cele mai consumate produse de români, cele de panificație, ne vor costa din ce în ce mai mult. Este avertismentul reprezentanților din industrie. Costurile de producție s-au majorat cu peste 60 de procente în ultimul an.

În ultimul an, făina s-a scumpit cu peste 21%, iar asta a dus la creșterea prețurilor produselor de panificatie. Spre exemplu, acum în patiserii și brutării cea mai ieftină franzelă se vinde cu prețuri care variază între 2 și 3 lei, iar banalul covrig a ajuns să coste chiar și 2 lei.

Românii resimt deja valul de scumpiri și au început să taie de pe lista de cumpărături anumite produse. Față de anul trecut, prețurile s-au dublat.

Advertisement

Războiul din Ucraina își pune și el amprenta asupra economiei, iar experții susțin că ne von confrunta cu cele mai mari prețuri din ultimii 50 de ani. La toate acestea se adaugă și criza energetică.

“Am avut acest puseu creat de prețurile la energie. Probabil va persista o perioadă de timp. Ne așteptăm ca în lunile următoare inflația să rămână peste 10% și chiar să mai crească. Prețurile la energie mari probabil că vor deveni noua normalitate”, a explicat economistul Ionuț Dumitru.

Inclusiv prețul grâului va crește cu aproximativ 30 de procente.

sursa: realitatea.net
foto: mediafax.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement