Connect with us

Administratie

Un parc tematic pescăresc va fi amenajat în satul Sibioara

Published

on

parc pescaresc lumina

În această săptămână, autoritățile locale din comuna Lumina au semnat contractul de execuție pentru realizarea unui parc tematic pescăresc ce va fi amenajat în satul Sibioara.

În luna septembrie a anului trecut, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, ce presupune demararea proiectului de amenajare pentru un parc tematic pescăresc în satul Sibioara.

Cerererea de finanțare a fost depusă cadrul Programul POPAM – FLAG Dobrogea Nord măsură 2. 1 – Apel : POPAM/1050/4/1/ pentru proiectul „Construire parc tematic pescăresc în Sibioara”.

Valoarea totală a contractului de lucrări de construire parc tematic este de 848.955,73  lei (TVA inclus). Conform contractului semnat cu constructorul acesta are obligația de a finaliza lucrările în termen de maximum 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Locația noului parc tematic pescăresc din satul Sibioara este în centrul localității, în spatele școlii și în apropierea bisericii ortodoxe, acesta fiind încadrat de străzile Mihail Kogălniceanu și George Bacovia.

Ce presupune în mod specific acest proiect

Amenajarea unui parc tematic pescăresc destinat comunității locale va contribui la consolidarea și diversificarea activităților desfășurate în zonă prin organizarea de evenimente/manifestări sportive și de petrecere a timpului liber, la creșterea atractivității și competitivității zonei și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din zona pescărească.

Parcul va dispune de următoarele:

  • spații de joacă pentru copii (dotate cu complexuri de joacă cu tematică acvatică),
  • teren de joc multisport cu suprafața de joc acoperită cu gazon sintetic, împrejmuit cu gard de plasă și poartă de acces de 1,80×2,10m.
  • spații dotate cu mese de șah și table, mese pentru tenis de masă precum și aparate de fitness,
  • spații verzi pentru plantarea de material săditor,
  • alei pietonale,
  • grupuri sanitare ecologice, pe sexe, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

De asemenea, parcul va fi dotat cu mobilier urban, respectiv băncuțe și coșuri de gunoi selectiv. Spațiile verzi vor fi plantate cu gazon și grupuri de flori de sezon, fiind dotate cu un sistem de irigații iar iluminarea întregului centru de agrement, în ansamblu, se va realiza cu stâlpi ornamentali de iluminat.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!