Connect with us

Actual

Un pescar s-a înecat în brațul Măcin al Dunării

Publicat

la

În cursul nopții trecute, în jurul orei 23.00, prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost solicitat ajutorul autorităților pentru căutarea unui bărbat de 64 de ani care se afla la pescuit pe malul Dunării, pe Brațul Măcin, în localitatea Peceneaga.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Măcin cu o ambarcațiune RIB și un echipaj SMURD dar și polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

După două ore, căutările au fost sistate, reluându-se în această dimineață.

”Trupul bărbatului a fost găsit în apele Dunării, scos la suprafață și predat autorităților. Din păcate, nu prezenta semne vitale. Bărbatul se afla la pescuit împreună cu alți prieteni care au anunțat dispariția acestuia. Ancheta a fost preluată de către autoritățile competente.”, au precizat reprezetanții Biroului de presă al ISU Delta Tulcea.

Pentru a evita acest gen de tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, recomandă cetățenilor:

  • să evite scăldatul în canale, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții foarte puternici, albii nămoloase sau pline de pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
  • scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate în acest sens;
  •  să nu se aventureze în apă după ce au consumat alcool, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • să supravegheze copiii atât în apă cât și în proximitate;
  •  să nu încerce acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții; consecințele pot fi grave;

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: