Connect with us

Actual

Un pescar s-a înecat în brațul Măcin al Dunării

Published

on

În cursul nopții trecute, în jurul orei 23.00, prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost solicitat ajutorul autorităților pentru căutarea unui bărbat de 64 de ani care se afla la pescuit pe malul Dunării, pe Brațul Măcin, în localitatea Peceneaga.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Măcin cu o ambarcațiune RIB și un echipaj SMURD dar și polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

După două ore, căutările au fost sistate, reluându-se în această dimineață.

”Trupul bărbatului a fost găsit în apele Dunării, scos la suprafață și predat autorităților. Din păcate, nu prezenta semne vitale. Bărbatul se afla la pescuit împreună cu alți prieteni care au anunțat dispariția acestuia. Ancheta a fost preluată de către autoritățile competente.”, au precizat reprezetanții Biroului de presă al ISU Delta Tulcea.

Advertisement

Pentru a evita acest gen de tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, recomandă cetățenilor:

  • să evite scăldatul în canale, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții foarte puternici, albii nămoloase sau pline de pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
  • scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate în acest sens;
  •  să nu se aventureze în apă după ce au consumat alcool, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • să supravegheze copiii atât în apă cât și în proximitate;
  •  să nu încerce acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții; consecințele pot fi grave;

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement