Connect with us

Actual

Un pompier aflat în timp liber a fost primul care a intervenit la incendiul din Lumina

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, reprezentanții Biroului de comunicare al ISU Constanța au transmis un comunicat de presă prin care au informat că un pompier aflat în timpul liber a intervenit pentru salvarea unor persoane din curtea unui depozit de mobilă care a luat foc în comuna Lumina.

Iată ce au menționat pompierii constănțeni:

”Un incendiu puternic a izbucnit, în această după amiază,  într-un depozit de mobilă din localitatea Lumina. La început, se putea vedea un fum negru, dens, apoi flăcări înalte. Un pompier aflat în timpul liber a fost primul care a intervenit.

”Am sesizat fumul foarte dens și negru și am sunat imediat în Dispecerat. Am oprit mașina și am fugit până acolo pregătit să intervin. Ulterior, au ajuns și colegii mei de pe SMURD. Eram toți în curte, împreună cu două persoane mai în vârstă în stare de șoc. La un moment dat, mi-am ridicat privirea: ardea acoperișul iar flăcările erau foarte aproape de linia de tensiune medie, 3,80 cred că era. Mi-am dat seama că se va topi și va cădea peste noi. Am țipat la ei și i-am scos pe toți afară din curte. Nici n-am ieșit bine pe poartă, căci inevitabilul s-a produs. Am avut noroc.“, a povestit plutonierul major Marian Popescu, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului de Pompieri Constanța-Palas.

Subofițerul a sunat imediat la centrul operațional al ENEL și a cerut întreruperea alimentării cu energie electrică. De asemenea, a furnizat informații importante echipajelor de intervenție care au condus la limitarea efectelor negative ale incendiului dar și la împiedicarea extinderii acestuia către locuințele din vecinătate.

”Intervenția pompierilor a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere și care îndrepta flăcările spre casele din apropiere. În plus, focul era întețit și de multitudinea de materiale combustibile solide depozitate în curte. Am identificat și o altă cale de acces și i-am anunțat pe colegi astfel că au putut încercui practic zona pentru a lupta cu flăcările din mai multe unghiuri“, a povestit Marian.

Pompierii militari s-au luptat cu flăcările și cu materialele din PVC care ardeau mocnit mai bine de două ore. Au ars materiale lemnoase și un atelier în care se făcea mobilă, suprafața afectată fiind de peste 300 metri pătrați.

În urmă cu un an, aflat tot în timpul liber, subofițerul, împreună cu un alt coleg, au scos dintr-o casă în flăcări două persoane.

”Atunci am intrat alături de colegul meu în casa cuprinsă de flăcări și plină de fum. Am găsit o femeie în vârstă. Ne-a spus că și soțul ei era în casă, dar nu știa unde anume. Am scos-o pe ea, am dus-o undeva unde era în siguranță, apoi am intrat iar și l-am căutat pe soțul ei. L-am găsit. Era plin de arsuri, inconștient. L-am scos greu, cu mare grijă să nu îi provocăm și mai mult rău”,  a menționat subofițerul.

Marian s-a interesat multă vreme de starea de sănătate a bărbatului pe care l-a scos din flăcări. A aflat că a fost, timp de trei luni, în comă indusă și că a fost un miracol că a supraviețuit. Un miracol care nu ar fi fost posibil dacă cei doi pompieri ar fi avut chiar și o secundă de ezitare.

Există un erou în fiecare dintre noi!”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit adolescentul, în vârstă de 16 ani, care a provocat accidentul mortal din Cobadin

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 9 august, s-a stins din viață Darius, în vârstă de 16 ani, care se afla la volanul mașinii din vina caruia  s-a produs  tragicul accidentul mortal în   noaptea de 4/5 august a.c., în localitatea Cobadin.

Precizăm faptul că el era internat în spitalul județean Constanța în stare de comă.

Reamintim faptul că în urma tragicului accident rutier, două fete, de 13, respectiv 16 ani, au murit pe loc. Alexandru, cea de-a treia victimă s-a stins din viață în cursul zilei de luni, la spital.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Patru migranți iranieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea graniţei cu Bulgaria, patru cetățeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

In data de 9 august, in jurul orei 6:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, pe timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat, patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche, judeţul Constanţa.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate patru persoane.

Deoarece persoanele nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt cetățeni iranieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cetăţenii iranieni descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni iranieni urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr din județul Suceava s-a înecat în stațiunea Costinești

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 9 august, un tânăr s-a înecat în stațiunea Costinești. El a fost scos inconștient din apele mării de către turiștii aflați pe plajă.

La fața locului au intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanță precum și un SMURD B.

Din păcate, era inconștient și nu a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Tânărul avea doar 25 de ani și era din Suceava.

Reamintim faptul că marea este extrem de agitată, iar în stațiunile din sudul litoralului au fost arborate steaguri roșii, care interzic accesul în mare, și portocalii.

Doar ieri, trei persoane au murit înecate în mare, un tânăr și-a pierdut viața în Saturn, iar alți doi au murit în Eforie Nord.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: