Connect with us

Actual

Un român a fost ales în conducerea Asociației Mondiale a Detectivilor!

Maria Ionescu

Publicat

la

Cea mai longevivă asociație internațională de detectivi și-a ales capitala României pentru a marca cei 91 de ani de existență. În cadrul congresului, detectivul Kunwar Vikram Singh, din India, a fost ales președinte pentru următorul an. Totodată, detectivul român Dan Rusu a fost ales membru în consiliul director al Asociației Mondiale a Detectivilor. Conferința de la București a fost condusă de Matthias Willenbrink, care a deținut președinția organizației în ultimul an. În urma alegerilor, mandatul de președinte al WAD a fost preluat de Kunwar Vikram Singh. „Suntem onorați că ne-am întâlnim în România, căminul unor artiști, muzicieni, inventatori și sportivi care au influențat profund lumea. Ca în fiecare an, echipa noastră a organizat un eveniment de cea mai înaltă ținută, eveniment care oferă profesioniștilor informații specifice de la vorbitori selectați cu atenție, dar și oportunitatea de a stabili contacte cu colegi din toată lumea”, a anunțat Consiliul Director WAD. În urma alegerilor de la București, detectivul român Dan Rusu a fost votat ca membru în Consiliul Director al WAD. Astfel, Dan Rusu devine primul detectiv român care a fost recunoscut oficial la nivel internațional.

Dan Rusu: „munca de detectiv este dificilă”

Proaspăt ales în Consiliul Director, Dan Rusu a precizat că munca de detectiv este dificilă şi că nu primesc întotdeauna ajutorul de care au nevoie pentru a soluţiona cazurile. „Imaginea detectivilor are de suferit foarte mult din cauza celor care postează anunţuri pe internet şi îşi oferă serviciile contra unor sume atractive, deşi nu au licenţă, iar la finalul investigaţiei nu oferă un raport complet pe care să îl poţi folosi în instanţă pentru soluţionarea unui caz, ci doar informaţii obţinute într-un mod nu tocmai profesionist”, a declarat Dan Rusu. În cadrul conferinței de la București s-a discutat despre obligațiile detectivilor din întreaga lumea de a respecta drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Totodată, au avut loc o serie de prezentări și seminarii pe teme sensibile cum ar fi: securitatea informațiilor în mediul economic, creșterea eficienței companiilor prin utilizarea informațiilor, norme și acte legislative de ajutor pentru mediul investigațiilor, utilizarea informațiilor open source pentru stabilirea profilelor psihologice, rolul acestor profile în îmbunătățirea securității private, importanța tehnologiei performante în localizare și supraveghere și, nu în ultimul rând, combaterea terorismului internațional.

WAD promovează agenții din întreaga lume

Înființată în 1921 și extinsă prin asocierea cu Internațional Secret Service Association, World Association of Detectives conectează și susține 985 de agenții de investigații private și de securitate din toata lumea. WAD are ca scop promovarea și menținerea practicilor profesionale etice, selectarea ca membri doar a detectivilor ale căror profile personale și profesionale respectă în mod strict principiile adevărului, acurateței și prudenței, eliminarea indivizilor incompetenți, iresponsabili și care nu prezintă încredere din acest mediu profesional, perpetuarea spiritului de colaborare între membri săi, dar și cu toate organele abilitate să aplice legea, ca și stabilirea unui sentiment mutual de încredere, bunăvoință și prietenie între agențiile de detectivi din toată lumea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O nouă tragedie în România. Trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş au murit după ce au rămas fără oxigen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

O nouă tragedie în România, în plină luptă împotriva pandemie de COVID-19! Trei persoane au murit, în urma unei probleme cu alimentarea cu oxigen la TIR-ul de Terapie Intensivă care se află la Spitalul “Victor Babeș” din Bucureşti. Opt pacienţi se aflau în unitatea mobilă.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne). Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Ce spune DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI a transmis, luni seară, un comunicat de presă în care se relatează ceea ce s-a întîmplat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde 3 pacienți au murit în tirul ATI, după ce ventilatoarele de oxigen s-au oprit în urma unei pene de curent.

“Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș

– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni

– 1 pacient la Floreasca

-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator”, spune DSU.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(DOCUMENT) Două localități din județul Constanța, restricții noi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în cadrul CJSU, au fost votate hotărârile nr. 56 și nr. 57. Prima prevede menținerea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori, menționată în hotărârea CJSU nr. 55/09.04.2021.

A doua hotărâre din CJSU prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori a 2 U.A.T. – uri (Cernavodă, Negru Vodă), dar și menținerea, pentru celelalte localități, a încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile din hotărârile CJSU nr. 53/01.04.2021, 54/08.04.2021 și 55/09.04.2021.

A fost necesară o nouă ședință CJSU pentru a fi în concordanță cu noul cadru legislativ (HG nr. 432/2021).

Mai jos regăsiți hotărârile și anexa.

Download (DOC, 51KB)

 

Download (DOC, 50KB)

 

Download (DOCX, 44KB)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Primăria Murfatlar, amendată de comisarii Gărzii de Mediu. Vezi pentru ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța – s-au autosesizat ca urmare a unei postări pe pagina de Facebook și au demarat un control la UAT Murfatlar.

La verificările efectuate în teren s-a constatat că, în vecinătatea sitului Natura 2000 Fântânița Murfatlar, pe o suprafață de circa 9.000 mp sunt depozitări de pământ, piatră, moloz, resturi vegetale în amestec cu deșeuri reciclabile, anvelope și alte deșeuri voluminoase.

Comisarii GNM CJ Constanța au aplicat Primăriei Murfatlar sancțiune contravențională cu amendă pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și au impus măsuri de salubrizare, urmând ca la termenele scadente să se verifice modul de îndeplinire al acestora.

”Postarea pe Facebook a fost făcută în cursul săptămânii trecute. Comisarii s-au deplasat azi la Murfatlar și au aplicat o amendă în valoare de  5.000 lei – valoarea minimă  prevăzută de lege – cu termen scurt de salubrizare.”, a precizat pentru ziarul Ordinea Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: