Connect with us

Actual

Un român a fost ales în conducerea Asociației Mondiale a Detectivilor!

Maria Ionescu

Publicat

la

Cea mai longevivă asociație internațională de detectivi și-a ales capitala României pentru a marca cei 91 de ani de existență. În cadrul congresului, detectivul Kunwar Vikram Singh, din India, a fost ales președinte pentru următorul an. Totodată, detectivul român Dan Rusu a fost ales membru în consiliul director al Asociației Mondiale a Detectivilor. Conferința de la București a fost condusă de Matthias Willenbrink, care a deținut președinția organizației în ultimul an. În urma alegerilor, mandatul de președinte al WAD a fost preluat de Kunwar Vikram Singh. „Suntem onorați că ne-am întâlnim în România, căminul unor artiști, muzicieni, inventatori și sportivi care au influențat profund lumea. Ca în fiecare an, echipa noastră a organizat un eveniment de cea mai înaltă ținută, eveniment care oferă profesioniștilor informații specifice de la vorbitori selectați cu atenție, dar și oportunitatea de a stabili contacte cu colegi din toată lumea”, a anunțat Consiliul Director WAD. În urma alegerilor de la București, detectivul român Dan Rusu a fost votat ca membru în Consiliul Director al WAD. Astfel, Dan Rusu devine primul detectiv român care a fost recunoscut oficial la nivel internațional.

Dan Rusu: „munca de detectiv este dificilă”

Proaspăt ales în Consiliul Director, Dan Rusu a precizat că munca de detectiv este dificilă şi că nu primesc întotdeauna ajutorul de care au nevoie pentru a soluţiona cazurile. „Imaginea detectivilor are de suferit foarte mult din cauza celor care postează anunţuri pe internet şi îşi oferă serviciile contra unor sume atractive, deşi nu au licenţă, iar la finalul investigaţiei nu oferă un raport complet pe care să îl poţi folosi în instanţă pentru soluţionarea unui caz, ci doar informaţii obţinute într-un mod nu tocmai profesionist”, a declarat Dan Rusu. În cadrul conferinței de la București s-a discutat despre obligațiile detectivilor din întreaga lumea de a respecta drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Totodată, au avut loc o serie de prezentări și seminarii pe teme sensibile cum ar fi: securitatea informațiilor în mediul economic, creșterea eficienței companiilor prin utilizarea informațiilor, norme și acte legislative de ajutor pentru mediul investigațiilor, utilizarea informațiilor open source pentru stabilirea profilelor psihologice, rolul acestor profile în îmbunătățirea securității private, importanța tehnologiei performante în localizare și supraveghere și, nu în ultimul rând, combaterea terorismului internațional.

WAD promovează agenții din întreaga lume

Înființată în 1921 și extinsă prin asocierea cu Internațional Secret Service Association, World Association of Detectives conectează și susține 985 de agenții de investigații private și de securitate din toata lumea. WAD are ca scop promovarea și menținerea practicilor profesionale etice, selectarea ca membri doar a detectivilor ale căror profile personale și profesionale respectă în mod strict principiile adevărului, acurateței și prudenței, eliminarea indivizilor incompetenți, iresponsabili și care nu prezintă încredere din acest mediu profesional, perpetuarea spiritului de colaborare între membri săi, dar și cu toate organele abilitate să aplice legea, ca și stabilirea unui sentiment mutual de încredere, bunăvoință și prietenie între agențiile de detectivi din toată lumea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Decizie ANRE: Românii vor primi de la furnizorul de energie electrică cel mai bun preț, fără abonament, până la 30 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

„Autoritatea a aprobat în ședința Comitetului de reglementare din data de 20.01.2021, Ordinul ANRE nr. 5/2021 pentru modificarea Ordinului ANRE nr. 171/2020 pentru aprobarea condițiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță și pentru modificarea și completarea Contractului – cadru de furnizare a energiei electrice la clienții casnici ai furnizorilor de ultimă instanță aprobat prin Ordinul ANRE nr. 88/2015, în contextul derulării procesului de liberalizare a pieței de energie electrică, începând cu 1 ianuarie 2021. Noile reglementări au în vedere necesitatea asigurării unei mai bune informări a clientului final de energie electrică de către furnizorii de ultimă instanță, precum și simplificarea încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice în condițiile impuse de contextul pandemic actual, și pentru ca procesul să se desfășoare în beneficiul consumatorului final. În elaborarea ordinului, au fost identificate soluțiile în acord cu legislația națională și europeană prin care se oferă clienților casnici o perioadă mai lungă de tranziție de la serviciul universal la piața concurențială concomitent cu creșterea gradului de informare a acestora asupra procesului de liberalizare.

Astfel, clienții vor beneficia de cel mai bun preț din oferta concurențială a furnizorilor și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puțin până la data de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică. Totodată, Ordinul ANRE nr. 5/2021 simplifică procesul de contractare și informare cu privire la ofertele furnizorilor de energie electrică, astfel încât clientul final să poată decide în cunoștință de cauză cu privire la oferta cea mai potrivită nevoilor proprii. În același timp, sunt prevăzute obligații suplimentare pentru furnizorii de ultimă instanță de informare a clienților casnici, respectiv de a transmite, odată cu fiecare factură emisă până la data 30 iunie 2021, o informare privind procesul de liberalizare precum și un Formular de selecție ofertă.“, notează ANRE într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța NU MAI ARE NICIO DOZĂ DE VACCIN ANTI COVID. Ce spun autoritățile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii au luat cu asalt aplicația prin care autoritățile au pus la dispoziție dozele de vaccin anti – covid. Așa se face că, marți, 20 ianuarie, județul Constanța nu mai dispune de nicio doză de vaccin anti – covid.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța anunță că abia va ajunge în România următoarea tranșă de vaccin.

“Majoritatea centrelor sunt pregătite. Urmează ca fiecare UAT în parte să își asigure personalul necesar. Următoarea tranșă de vaccin va ajunge în România luni”, informează reprezentanții DSP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Au încercat să jefuiască o casă de pariuri din Cuza Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Patru bărbați au încercat să spargă seiful unei case de pariuri din comuna Cuza Vodă, județul Constanța însă nu au reușit.

Urmare a cercetărilor în dosarul penal care vizează săvârșirea tentativei la infracțiunea de furt calificat, în urma activităților desfășurate, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 3/4 decembrie 2020, 3 dintre persoanele în cauză au pătruns prin efracție în incinta unei case de pariuri din comuna Cuza Vodă, de unde au încercat să sustragă sumele de bani provenite din încasări. Nu au reușit să fure nimic.

Cel de-al patrulea bărbat este cercetat pentru complicitate la tentativă de furt calificat, acesta fiind suspectat că ar fi înlesnit și i-ar fi ajutat pe ceilalți 3 bărbați la comiterea infracțiunii, prin transportul cu autoturismul la locul faptei.

Cei 4 bărbați au fost reținuti pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, care a dispus plasarea acestora sub control judiciar.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: