Connect with us

Actual

Un seif plin de bani și bijuterii a fost spart! Și-a jefuit prietenul și a fugit la mare!

Maria Ionescu

Publicat

la

La data de 7 august a.c., în jurul orei 23.45, în gara Constanța a fost agitație mare. În urma unei sesizări a polițiștilor din cadrul  Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timiș, polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, împreună cu lucrători ai I.P.J. Constanța și jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, au organizat o acțiune pentru depistarea unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza localității Topoloveni din județului Argeș, despre care există suspiciunea că ar fi sustras, dintr-un seif amplasat într-o rulotă parcată pe raza județului Timiș, sumele de 79.781 lei, 6.500 euro, precum și 14 obiecte reprezentând bijuterii în greutate de aproximativ 150 de grame. Banii erau ascunși în borsetă și în bagajul personal, fiind în fișicuri. Bărbatul în cauză era angajat al unui parc de distracții amplasat în localitatea Deta – județul Timiș, iar într-un moment de neatenție al patronilor respectivei locații ar fi sustras sumele de bani și bijuteriile. După comiterea faptei, bărbatul ar fi plecat spre Constanța, folosind mai multe autoturisme de ocazie, ulterior călătorind cu trenul pe relația Brașov – Constanța. Polițiștii constănțeni l-au reținut pe bărbat și ulterior l-au predat sub escortă colegilor din cadrul S.R.P.T. Timiș care instrumentează dosarul.

Cum s-a derulat jaful?

Potrivit presei din Timișoara, un bărbat a organizat un parc de distracții la Deta, în județul Timiș, iar la final a pus toate încasările într-un seif dintr-o rulotă. Cum mașina s-a sticat, omul a plecat să cumpere piese de schimb și și-a lăsat prietenul – Gheorghe Zisu Cristinel, în vârstă de 48 de ani – să păzească locul. Numai că acesta nu a considerat necesar să stea de pază, așa că a golit seiful de bani și bijuterii, adică captură de vreo 20.000 de euro și a părăsit urgent locul.  Așa că păgubitul nu a avut altceva decât de făcut decât să sune la 112 pentru a reclama fapta și a cere ajutor polițiștilor.

Iată ce spun polițiștii din Deta

Polițiștii Poliției Deta cu sprijinul Secției Regionale de Poliție Transporturi  Constanța au identificat un bărbat de 48 de ani, bănuit că  ar fi sustras aproximativ 90.000 lei și bijuterii dintr-o rulotă. La data de 07 august a.c.,în urma investigațiilor efectuate,  polițiștii din cadrul orașului Deta în colaborare cu polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au identificat un bărbat de 48 de ani, bănuit de sustragerea mai multor bijuterii și a sumei de 90000 lei dint-un seif  amplasat intr-o rulotă. În fapt, la data de 06 august a.c., cel în cauză ar fi pătruns intr-o rulotă, iar din interiorul unui seif a sustras mai multe bijuterii din aur si suma de aproximativ 90.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cel în cauză urmand a fi prezentat magistraților cu propuneri legale. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

CT BUS: În intervalul 21 – 23 octombrie, traseele 42, 44, 51, 48 și 101 circulă deviat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 21 – 23 octombrie 2020, în intervalul orar 19:30 – 05:00, traseele 42, 44, 51, 48 și 101 circulă deviat, după cum urmează:

– LINIA 42:

– sens de deplasare spre Poarta 2: bd. Tomis – bd.Mamaia – bd. I.G.Duca – bd.Ferdinand – bd. Mihai Viteazul – Poarta 2;

– sens deplasare spre Tomis Nord: Poarta 2: bd. Mihai Viteazul – bd.Ferdinand- str. Mircea cel Batran – bd. Mamaia – Bd. Tomis;

– LINIILE 44 ȘI 51:

– sens de deplasare spre Poarta 1: bd. I.G.Duca – bd.Ferdinand- bd. Mihai Viteazul – Poarta 1;

– sens de deplasare spre Casa de Cultură: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă – Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand – str. I.G.Duca;

– LINIA 48:

– sens deplasare spre Palas: Poarta 2 – str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

– LINIA 101:

– sens deplasare spre Zona Industrială: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă -str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

”Devierile vizează strada Mihai Viteazul, pe porțiunea cuprinsă între Bd. Mamaia și Bd. Ferdinand, deoarece pe acest tronson se desfășoară lucrări de asfaltare executate de S.C. Confort Urban S.R.L.”, precizează Biroul de presă al CT BUS.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Mangalia, reținut pentru tâlhărie și furt calificat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, un bărbat din municipiul Mangalia a rămas fără telefonul mobil deoarece acesta i-a fost smuls din mână de către un tânăr. Au fost anunțați polițiștii, care au demarat cercetările în acest caz de tâlhărie.

Urmare a acestora, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Mangalia au identificat un tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 19 octombrie a.c., persoana în cauză a smuls unui bărbat, de 50 de ani, telefonul mobil, în timp ce acesta se afla pe o stradă din municipiul Mangalia.

Polițiștii au mai reținut în sarcina tânărului în cauză comiterea a două infracțiuni de furt calificat și infracțiunea de furt, fapte comise în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2020.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cauză, polițiștii de investigații criminale continuă cercetările față de alți doi bărbați, de 18, respectiv 21 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Update: În urmă cu puțină vreme,  pe numele tânărului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Taximetriștii constănțeni, la control! Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat în perioada 12.10.2020 – 18.10.2020 acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. Iar neregulile nu au întârziat să apară: de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. S-au aplicat 52 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale H.C.L.M nr.464/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.930 de lei, arată sursa citată.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: