Connect with us

Politica

Un senator PMP, plan de urgență pentru reducerea ratei șomajului: tichete de masă de 700 de lei / lună

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Senatorul Cătălin Lucian Iliescu (PMP) a transmis marți că domeniul HO-RE-CA (hoteluri, restaurante, cafenele), cel mai afectat de coronacriză, poate fi salvat dacă se acordă anumitor categorii de persoane tichete de masă în valoare de 700 lei/luna. Potrivit senatorului, banii vor ajunge la firmele care fac mâncare, la distribuitori și astfel se vor păstra locuri de muncă și statul nu va mai pierde bani cu șomajul tehnic.

Iată mesajul postat de parlamentarul PMP pe contul său de Facebook:

Azi, datele statistice arata ca avem peste 500.000 de someri si ne asteptam la 1 milion de someri, o cifra alarmant de mare raportata la populatia activa. La aceasta cifra se aduga si romanii veniti in tara. Marea majoritate nu se vor mai intoarce la locurile de munca prea curand. Pe aceasta cale cer autoritatilor sa ne prezinte datele exacte a celor veniti in tara in ultimele doua luni.

Statul roman trebuie sa ia masuri urgente privind deblocarea unor ramuri vitale pentru trecere crizei cat si pentru viitor.

  • Cea mai importanta ramura o reprezinta AGRICULTURA. Este primavara si se poate. Acum, solutia este infintarea in fiecare judet de CENTRE DE COLECTARE pentru PRODUCATORI. Solutia e simpla. Transformatea celor 1000 sali de sport in centre colectare produse alimentare. Asa peste noapte, la fel cum armata a ridicat spitalele de campanie. De aici se pot aproviziona marile lanturi de magazine si ceilalti comercianti. Fermierii sunt disperati ca nu au unde sa isi vanda produsele. Lantul de desfacere este undeva rupt. In ultimii ani am vazut sate depopulate, case lasate in paragina si terenuri necultivate. Acum este momentul ca statul roman sa vina cu solutii astfel incat o parte dintre somerii de azi sa se indrepte catre mediul rural. Este primavara. Se pot cultiva micile suprafete de teren ale gospodariilor. Oamenii ramasi la sate se vaita ca nu au cu cine sa mai munceasca terenurile. Toti tinerii s-au mutat la oras. Este timpul sa ne gandim foarte serios la satul romanesc. SPRIJIN FINANCIAR concret pentru tinerii care vor sa traiasca la sat si sa cultive terenuri sau sa creasca animale.
  • Transportul este vital pentru o economie stabila, fapt pentru care am propus ca in urmatoarele 3 luni dar pot fi si 9 luni, statul sa ofere TVA redus la 9% pentru transportatori si firmele de curierat.
  • HO-RE-CA (hoteluri, restaurante, cafenele) este domeniul cel mai afectat in aceasta perioada. Il putem relansa, decat sa ii tinem pe oameni in somaj tehnic, bani platiti, tot de statul roman. Putem acorda persoanelor defavorizate, batranilor sau celor care raman pe drumuri si care dovedesc ca nu isi pot gasi un loc de munca, TICHETE de MASA zilnice cu valore de 700 lei/luna. In acest fel, statul salveaza o parte din ramura ho-re-ca, astfel 300 lei/ luna se duc pentru aprovizionare, 200 lei catre firmerele care fac mancarea si 200 lei pentru firmele de catering. Tinem oamenii in casa si putem RELANSA o parte din economie, aducem oameni la munca iar banii pentru somaj tehnic ii folosim sprijinimd investitiile si firmele care genereaza locuri de munca.
  • Un domeniu care nu trebuie oprit este cel al constructiilor. Primariile si institutiile care dau autorizatii si avize trebuie sa gaseasca o cale sa nu TINA in loc santierele. Acest domeniu trebuie sa aiba continuitate. Aici bancile au un rol determinant.

Aceasta criza va aduce Romania la o resetare. Cu sprijinul fiecaruia si cu ajutorul statului, se poate.

Comments

comments

Politica

Simona Ichim, candidatul PMP la Primăria Gîrliciu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația PMP Constanța anunță că devine tot mai puternică pe zi ce trece, iar tot mai mulți oameni dornici de implicare se alătură echipei conduse de Claudiu-Iorga Palaz. În această idee, Simona Mariana Ichim a fost desemnată candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Gîrliciu, „având toată determinarea să câștige fotoliul de edil“.

„M-a bucurat decizia doamnei Ichim de a se alătura echipei PMP, iar curajul pe care l-a arătat și determinarea cu care a decis să candideze pentru funcția de primar îmi dau încrederea că locuitorii comunei Gîrliciu au în sfârșit o variantă reală să voteze pe cineva care să îi reprezinte cu adevărat”, a declarat Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL ia în calcul atacarea la CCR  a legii privind DUBLAREA alocațiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că PNL ia în calcul să atace la Curtea Constituţională legea adoptată de Camera Deputaţilor prin care au fost dublate alocaţiile întrucât „ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică“. Liderul PNL le-a transmis parlamentarilor că va îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic: „Nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare“.

„Suntem în analiză. Și aici, răspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp, nu are nicio legătură cu realitatea economică din România, noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli pentru buget și care riscă să arunce România în haos. Nu este normal! Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului: nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Şi aşa România se află într-o situaţie mai dificilă decât alte țări europene, pentru că noi am moștenit deja un deficit și grave dezechilibre economice care au fost provocate de guvernările anterioare și expunerea noastră la criză este mult mai mare, cu riscuri mult mai mari…. Nu putem în schimb să punem în practică acest pachet atât timp cât o majoritate parlamentară controlată de PSD ne generează noi și noi poveri, noi și noi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare și riscă să ne ducă în situația în care să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru investiții, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea companiilor, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea angajaților din companiile afectate, așa cum am adoptat măsura de sprijin a reluării activității prin plătirea 41,5% din salariul brut, nu o să mai avem resurse pentru măsurile economice din cauza acestor decizii care sunt luate de o majoritate, care și-au bătut joc de România și care continuă să își bată joc de România. În ceea ce ne privește, vom îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic.“, a afirmat Orban.

Amintim că Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Orban avertizează: „Pot fi introduse noi RESTRICŢII dacă nu se respectă măsurile de protecție“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte “distanţa fizică de protecţie sanitară”. Ludovic Orban a atras atenţia că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii.

“Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: