Connect with us

Politica

Un singur ministru de la PSD ar rămâne în noua formulă guvernamentală. Ce se intâmplă cu Ciucă – surse

Published

on

Negocierile din cadrul coaliției de guvernare pentru viitoarele portofolii ministeriale sunt în stadiu avansat și se creionează Cabinetul lui Marcel Ciolacu.

Conform surselor noastre, singurul ministru PSD care este sigurul sigur că va rămâne în Guvern este Sorin Grindeanu, la Transporturi. În rest, toți miniștrii PSD sunt pasibili de ”remaniere”.

Surse din coaliție au spus pentru stiripesurse.ro că PSD și PNL au căzut de acord cu modificarea protocolului inițial și fiecare partid va avea câte două ministere avizatoare.

PSD va avea Transporturile și Secretariatul General al Guvernului, acolo unde va fi păstrat Marian Neacșu.

Marcel Ciolacu și-ar dori să aducă mai multe femei în Guvern și este posibil ca actualul ministru al Muncii să fie schimbat cu o femeie. De asemenea, se poartă negocieri pentru Gabriela Firea. În curând ministrul Familiei va intra în campanie pentru Primăria Capitalei și cei de la PSD se tem să nu o vulnerabilizeze în Guvern.

Aproape sigur, la ministerul Economiei va veni europarlamentarul Mihai Tudose, cel care și-a dat acordul de a părăsi Parlamentul European. Marcel Ciolacu a anunțat public că și-l dorește alături de Tudose, în viitorul Guvern.

În schimb, liberalii vor primi Finanțele și vor păstra Ministerul Justiției, unde este posibil să îl regăsim tot pe Cătălin Predoiu, În plus, se va înființa o nouă funcție de vicepremier care va reveni PNL.

Ciucă ar putea rămâne în Guvern

Surse din coalițe susțin că actualul premier Nicolae Ciucă ia în calcul să rămână în Guvern pe acest post de vicepremier care va fi creat.

Mai mult, dacă situația ministrului de Interne, Lucian Bode, nu va fi clarificată, atunci Nicolae Ciucă ar putea prelua portofoliul de ministru al Internelor.

La PNL ar avea loc cele mai puține schimbări , în ciuda faptului că premierul Ciucă spunea că mulți dintre miniștrii liberali nu se vor mai regăsi în guvern. Virgil Popescu este lipit pe scaunul de ministru al Energiei.

Cătălin Predoiu rămâne la Justiție, Bogdan Aurescu la Externe și Ligia Deca la Educație.

De asemenea, se vechiulează faptul că președintele Klaus Iohannis îl va impune pe consilierul prezidențial Cosmin Marinescu în funcția de ministru de Finanțe. În PNL este mare nervozitate pe acest subiect, mai ales că Iohannis mai are doi miniștri în Guvern, pe Ligia Deca și Bogdan Aurescu. Liberalii și-ar dori ca Finanțele să revină unui om al partidului, mai ales că urmează anul electoral 2024.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!