Connect with us

Societate

Un vârstnic decedat, descoperit după ce pompierii au spart ușa apartamentului

Maria Ionescu

Publicat

la

În această seară, echipaje ale ISU Constanța au fost solicitate pe strada Pelicanului, nr.1 pentru a debloca o ușă. Vecinii care au sunat pentru a solicita acest lucru au precizat că pe casa scării se simte un miros urât și au suspiciuni privind proveniența acestuia. La fața locului s-a deplasat o autospecială pentru descarcerare cu 3 subofițeri de la Detașamentul Palas. Aceștia au reușit să pătrundă în apartamentul cu pricina și au descoperit că vecinii aveau dreptate. Au găsit un bărbat în vârstă de 79 de ani care decedase. Probabil de câteva zile…

Comments

comments

Societate

Restricții de trafic în stațiunea Mamaia. Se dă startul competiției H3RO by Trichallenge

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sâmbătă, 3 octombrie, se dă startul celei de-a XII ediții a competiției H3RO by Trichallenge.

După 12 ani, H3RO a devenit cel mai mare triatlon din Europa de Est și a fost gazda a trei cupe europene, ajungând astfel pe harta mondială a triatlonului. Evenimentul este organizat de ACS SMARTATLETIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și se va desfășura în stațiunea Mamaia.

De la ora 09:00, va avea loc proba SuperSprint. Câștigătorii probei open, cât și câștigătorii categoriei de vârstă vor fi campioni naționali.
Proba Sprint, care reprezintă și Campionatul Național de triatlon Sprint sub licența FRTRI, va începe la ora 09:10 iar de la ora 09:45 se va desfășura proba Olimpică(Standard).

Startul probei de înot se va da pe plaja din fața hotelului Rex iar proba de alergare, în zona de promenadă delimitată de hotelul Rex și hotelul Iaki.

Pentru siguranța participanților la acest eveniment, se vor lua următoarele măsuri:
– începând cu data de 1 octombrie, ora 14:00, până în data de 04 octombrie, ora 14:00, se va restricționa accesul în parcarea din zona hotelului Rex;
– în data de 3 octombrie, între orele 06:00 – 17:00, se va bloca total bulevardul Mamaia pe cele 3 benzi de circulație dinspre lacul Siutghiol, între hotel Voila Holiday și restaurant On Plonge Junior. Traficul înspre Constanța se va face pe banda de la axul drumului de pe sensul opus. Delimitările vor fi asigurate cu garduri de protecție.
H3RO by Trichallenge se va desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Subvențiile pentru studenți au fost majorate. Vezi cu cât

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine-cantine cu 10%.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

”Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al MEN.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încep plantarile de toamnă în parcul “Țara piticilor” din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încep plantările de toamnă în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, administrată de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. În perioada următoare, decorul peisagistic existent va fi completat cu preponderență de plante perene și arbuști, rezistente la condițiile specifice de climă și sol și care nu necesită depozitarea în locuri speciale pe timpul iernii. Utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene implică astfel o investiţie cu durata de viaţă mai lungă, pentru a nu mai fi nevoie de investiții anuale în amenajarea peisagistică. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, iar lucrările vor avea loc pe întreg perimetrul Țării Piticilor.

Totodată, în centrul parcului de distracții va fi plantat un brad cu înălțimea de 5,5 metri, care va reprezenta piesa centrală a decorului din Țara Piticilor, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Precizăm faptul că anii trecuți, de Crăciun, în Țara Piticilor erau montați fie brazi artificiali, fie brazi naturali, care erau apoi aruncați. (comunicat RAEDPP)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: