Connect with us

Actual

Unii constănțeni conduc beți sau fără permis. Chiar și mașini neînmatriculate

Maria Ionescu

Publicat

la

În fiecare zi, aflăm din buletinul de presă al IPJ Constanța că unul sau mai mulți conducători auto au urcat la volan după ce au băut zdravăn. Potrivit acestei surse oficiale, și în noaptea ce a trecut dar și în cursul dimineții au fost înregistrate mai multe cazuri în care șoferi beți au fost prinși la volan. Și nu aveau alcoolemia tocmai mică, semn că nu băuseră doar o bere, așa cum afirmă unii dintre ei.

De această dată, pe lângă faptul că era beat, un tânăr a condus un autoturism neînmatriculat, altul, tot beat, s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere.

Iată sinteza IPJ Constanța: La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism neînmatriculat, pe strada Soveja din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu au depistat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din localitatea Cuza Vodă, județul Constanța, care a condus un autoturism pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina au depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din localitatea Lumina, județul Constanța, care a condus un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia au depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Pecineaga, județul Constanța, în timp ce a condus un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbații în cauză au fost conduși la spital pentru a li se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comments

comments

Actual

Constanța. 34 de persoane, în supraveghere epidemiologică. Oamenii s-au întors din Italia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, dr. Loți Popescu, a declarat pentru Ordinea.ro că, în prezent, în județul Constanța sunt 34 de persoane sub supraveghere epidemiologică. Oamenii s-au întors din Italia și nu au nicio simptomatologie. Cetățenii vor fi sub supraveghere timp de 14 zile. Constănțenii pot obține informații despre noul Coronavirus la un număr de telefon pus la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța.

„Constănțenii care vin din zonele unde este instituită carantina și care nu prezintă niciun simptom pot suna la numărul de telefon 0728.111.958 pentru a primi informații și sprijin din partea autorităților, iar ceilalți, recent întorși în țară și care prezintă simptome de îmbolnăvire sunt rugați să sune la numărul unic de urgență 112. Spitalul Clinic de Boli Infectioase este prins în achiziția centralizata demarată de IGSU la nivel național pe baza OUG 11/2020, cu 20 de camere de izolare gonflabile, costume, măști și 2 filtre de decontaminare. Camerele de izolare au în componență un sistem filtro-ventilație și de purificare a aerului, un modul de decontaminare, o pompă de umflare – dezumflare și un kit de reparații. Primăria Municipiului Constanța continuă măsurile de prevenție și face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu  cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În contextul în care a crescut exponențial cererea de achiziționarea a echipamentelor de protecție, ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat, începând de astăzi, o tematică națională de control și supraveghere a pieței cu privire la modul de comercializare, de informare a consumatorilor, de afișare a prețurilor și a modului de derulare a eventualelor promoții pentru aceste echipamente de protecție.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cutremur în zonă seismică Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ziua de 26 februarie, la ora 11.52 (ora locală a României) s-a produs, în Zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 77 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 86 km est de Braşov, 93 km sud de Bacău, 102 km nord-est de Ploieşti, 109 km vest de Galaţi, 112km nord-vest de Brăila.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se angajează biolog şi medici pentru Centrul de Sănătate Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Spitalul Judeţean Constanţa a postat pe pagina sa oficială două anunţuri de angajare pentru Centrul de Sănătate Multifuncţional de la Năvodari.

Este vorba despre postul de biolog, precum şi de mai multe posturi de medici specialişti. Concret, sunt scoase la concurs următoarele posturi:

  • medic specialist specialitatea medicină internă
  • medic specialist specialitatea cardiologie
  • medic specialist specialitatea neurologie
  • medic specialist specialitatea dermato-venerologie
  • medic specialist specialitatea chirurgie generală
  • medic specialist specialitatea ORL
  • medic specialist specialitatea pediatrie
  • medic specialist specialitatea laborator

Cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să depună dosarul de înscriere, care să conţină mai multe acte. Despre ce documente este vorba puteţi afla din anunţurile spitalului, pe care le postăm mai jos.

Tematica de concurs este deja afişată la sediul Spitalului Judeţean Constanţa. Înscrierile se pot face până pe data de 6 martie.

Concursul se va organiza în 31-90 de zile de la publicarea în revista “Viaţa Medicală”, nr.7 din 21 februarie.

Anunț Concurs Biolog Centrul De Sănătate Multifuncțional Năvodari

Anunț Concurs Medici Specialiști Centrul De Sănătate Multifuncțional Năvodari

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: