Connect with us

Actual

Universitatea ”Ovidius” a fost spartă de două ori! Infractorul nu a fost prins

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Potrivit IPJ Constanța, universitatea Ovidius a fost spartă de două ori în decurs de numai câteva zile însă autorul nu a fost încă prins. Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii au precizat că de acest caz se ocupă colegii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, care  cercetează două infracțiuni de tentativă la săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și furt calificat, comise ”în interiorul campusului unei instituții de învățământ superior din Constanța, la o societate comercială tip cafenea”.

Prima faptă s-a petrecut în noaptea de 23/24 noiembrie a.c., când persoane neidentificate au pătruns, prin forțarea ușii de acces tip termopan, în respectiva societate comercială (punct de lucru situat în campus), de unde ar fi sustras mai multe bunuri, printre care două laptop-uri, un telefon mobil, o suma de bani și mai multe doze cu energizant. Ulterior, în urma cercetării la fața locului, cele două laptop-uri și telefonul mobil au fost găsite abandonate în interiorul campusului.

A doua faptă s-a petrecut pe data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 02.45, când o persoană neidentificată a pătruns în incinta respectivului punct de lucru al aceleiași societăți comerciale din cadrul respectivului campus, fără a sustrage nici un bun din interior.
Polițiștii constănțeni desfășoară cercetări specifice pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a făptuitorilor. Campusul respectiv are serviciu de pază și monitorizare video funcțională.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Este cod portocaliu de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu ora 21.00, Dobrogea a intrat sub cod portocaliu de vânt puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.  Fenomene asociate  – ninsoare slabă.

Iată pentru ce zone este emis codul portocaliu:  În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. De asemenea, în județul Tulcea este valabil și în localitățile: Murighiol, Mahmudia, Beștepe, Crișan, Maliuc.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vântul a ridicat tabla de pe acoperișul unui bloc din Constanța! Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în urmă cu puțină vreme vântul puternic a creat mari probleme locuitorilor unui bloc situat pe b-dul Al. Lăpușneanu nr. 76 din Constanța. Tabla de pe acoperiș s-a desprins iar pentru degajarea ei de pe acoperișul blocului de 8 etaje intervin pompierii Detașamentului de pompieri Fripis.

S-au deplasat cu autoscara dar vântul puternic nu le-a permis să o ridice, astfel că aceaștia au fost nevoiți să urce pe bloc pe scara interioară.

Din fericire, au reușit să îndepărteze bucata fără probleme.

Alte apeluri la numărul de urgență 112 de efecte negative produse de vântul puternic nu sunt până la acestă oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța, sub atenționare COD GALBEN de vreme rea. Unde puteți semnala problemele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constanța se află în continuare sub atenționare cod galben de vreme rea! Conform infomațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în următoarele ore vor cădea precipitaţii care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar spre dimineață se poate produce polei. Vântul se va intensifica treptat și va depăşi la rafală 55 – 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de –5 grade.

În funcție de evoluția vremii, 9 sărărițe sunt pregătite să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: