Conecteaza-te cu noi

Societate

Universitatea Ovidius a participat la un eveniment sportiv desfășurat în Grecia

Published

on

eveniment sportiv

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la cea de-a patra întâlnire transnaţională organizată la Loutraki (Grecia), în cadrul proiectului Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), finanțat prin Programul european Erasmus Plus.

”La întâlnirea organizată în Beach Park Loutraki echipa UOC a prezentat activitățile desfășurate, până în prezent, în cadrul proiectului SCORE și a lansat către publicul larg invitația de a participa la ediția de anul viitor a evenimentului sportiv Ovidio Running, care va avea loc la Constanța, în luna aprilie 2024. Totodată, reprezentanții UOC au participat la prima ediție a Ovidio Running organizată în Grecia, care a inclus trei tipuri de curse: una competitivă pentru sportivii antrenați, o cursă dedicată tinerilor participanți și o plimbare sportivă necompetitivă deschisă tuturor. Manifestarea își propune să implice cât mai multe persoane, indiferent de nivelul lor de calificare sau vârstă, promovând un stil de viață activ și creând un mediu incluziv și plăcut pentru toți participanții.”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa, managerul proiectului din partea UOC.

La cursa competitivă s-au făcut remarcați și studenții UOC, care au obținut rezultate foarte bune în compania unor sportivi consacrați din Grecia, Italia sau Turcia:

  • Andrei Sterea, medalie aur la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin;
  • Alexandru Toader, locul 7 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin;
  • Ionuț Vasile, locul 9 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin.

Proiectul SCORE își propune să dezvolte un model organizațional pentru evenimente sportive, durabil, digital, incluziv și legat de elementele culturale caracteristice teritoriului local.

Astfel, în cadrul componentei de capacitare a studenților și tinerilor prin intermediul culturii și sportului în evenimente socio – culturale (Student Lab), a fost remarcată contribuția reprezentantei studenților UOC, Alina Spiridon (master anul I) care a prezentat un eseu despre viața poetului Ovidius.

Advertisement

”Proiectul Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), contract nr. 101090860, finanțat cu 400.000 Euro prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este implementat în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024, în cadrul unui consorţiu din care fac parte opt organizații: Universitatea Ovidius din Constanța (România) – instituţie coordonatoare, Clubul Sportiv Farul Constanța (România), European Culture and Sport Organization (Italia), Instituto di Istruzione Superiore Ovidio (Italia), ASD Runners Sulmona (Italia), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), SPORTCAMP Single member SA (Grecia), Homo Educandus Agogi (Grecia).”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions