Conecteaza-te cu noi

Societate

Universitatea Ovidius: Inițiativă locală pentru implementarea măsurilor de adaptare la schimbări climatice

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 14 decembrie, evenimentul de lansare a primei inițiative locale pentru implementarea măsurilor de adaptare la schimbări climatice, organizată în cadrul proiectului DTEClimate – Act4D-Eutrophication.

Evenimentul va avea loc de la ora 10.00, în Sala Umberto Eco din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Inițiativa face parte din planul de activități ale proiectului DTEClimate – Act4D-Eutrophication, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Apel: PNRR-III-C9-2022 – I5. Înființarea și operaționalizarea Centrelor de Competență), ce are ca scop constituirea și funcționalizarea Centrului Național de Competență pentru Adaptarea la Schimbări Climatice.

”În mod concret, în cadrul Proiectului Act4D-Eutrophication, coordonat de Universitatea Ovidius din Constanța, se vor dezvolta procedurile pentru identificarea de probleme, analiza fundamentului științific, colaborarea cu autoritățile locale și comunitățile socio-economice, în vederea conceperii soluțiilor inovative de adaptare la schimbările climatice și implementarea de măsuri care să conducă la consolidarea rezilienței comunităților la aceste fenomene. În perioada 2024-2025 activitățile se vor concentra pe Lacul Siutghiol, iar ulterior procedurile vor fi replicate și extinse pentru zona costieră a Mării Negre și lacurile de apă dulce din întreaga țară.”, precizează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul proiectului.

Potrivit Biroului  de presă al Universității Ovidius din Constanța, ța eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, Primăriei municipiului Constanța, Primăriei orașului Năvodari, Primăriei orașului Ovidiu și Primăriei vomunei Lumina. Alături de aceștia se vor afla și partenerii UOC din cadrul proiectului Act4D-Eutrophication: Universitatea Politehnica din București (UPB), Agenția Spațială Română (ROSA), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”din Iaşi (USV Iași), Eau de Web SRLși Europlastic SRL.

Sursa: Universitatea Ovidius

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions