Conecteaza-te cu noi

Societate

Universitatea Ovidius: Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul Forumului Oamenilor de Afaceri

Published

on

ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, joi, 14 decembrie, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), o nouă întâlnire a Forumului Oamenilor de Afaceri.

La eveniment au participat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și, totodată, președinte onorific al Forumului Oamenilor de Afaceri din cadrul UOC, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Rusu, viceprimar al Municipiului Constanța. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune, ai instituțiilor publice, membri ai Consiliului de Administrație și ai Senatului UOC.

În cadrul evenimentului a fost subliniat rolul Universității Ovidius din Constanța de catalizator al dezvoltării socio-economice din regiune, fiind prezentate, totodată, rezultatele proiectelor demarate și realizate prin intermediul parteneriatului cu mediul de afaceri și cu autoritățile publice locale. De asemenea, la întâlnire conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, a prezentat, în premieră, macheta proiectului University Park – un parc tematic cu o suprafață de 2,3 ha, amplasat în fața corpului A al campusului Universitar, prevăzut cu amfiteatru în aer liber, hub expozițional, terenuri de sport, piste pentru biciclete și food court.

”Făcând un bilanț, la un an de la întâlnirea precedentă a Forumului Oamenilor de Afaceri, ne mândrim cu o serie de realizări care poziționează universitatea într-o zonă extrem de favorabilă și care demonstrează faptul că, prin componenta și structura sa, UOC face față oricărei provocări. Intenția noastră, exprimată în urmă cu un an, de a depune, în parteneriat cu mediul socio-economic și unitățile administrativ teritoriale, un program de infrastructură educațională, pentru obținerea finanțării prin programul PNRR  de învățământ dual, s-a bucurat de succes, astfel încât în data de 2 noiembrie a.c. am semnat cu Ministerul Educației un contract de peste 27 de milioane de Euro pentru câștigarea proiectului CRESC, din poziția de lider din regiunea Sud-Est. De asemenea, am finalizat proiectul de extindere a corpului Facultății de Medicină și dotarea acestuia cu echipamente moderne și, începând cu luna octombrie, Universitatea Ovidius din Constanța are cel mai mare și mai modern centru de simulatoare de învățământ medical din România. Pe lista realizărilor din ultimul an se înscriu lansarea unui proiect important de dezvoltare locală și regională – „CityINNOHub ”, precum și inaugurarea Centrului de Date de tip Cloud – cel mai mare data center din regiunea de Sud-Est a Europei.
Într-un singur an, prin intermediul acestor proiecte de implicare și responsabilitate socială, UOC a atras fonduri de peste 42 de milioane de Euro, o sumă mai mare decât bugetul anual al universității.”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Referitor la nivelul de finanțare a proiectelor derulate de Universitatea Ovidius din Constanța, Mihai Daraban, președintele CCIR, a punctat faptul că aceste realizări subliniază rolul universității în atragerea investițiilor în regiune, în contextul în care există un interes aparte al investitorilor cu privire la nivelul de dezvoltare a centrelor universitare din zonele vizate.

La rândul său, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, și-a exprimat aprecierea pentru rezultatele obținute de Universitatea Ovidius din Constanța, alături de partenerii săi din mediul socio-economic, pentru dezvoltarea învățământului dual, considerat esențial în contextul existenței unui deficit al forței de muncă, ce poate fi corectat prin intermediul dialogului și colaborării din interiorul unei comunități.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a apreciat importanța resursei umane pentru atragerea investițiilor în regiune și a existenței unui catalizator care să ofere inspirație și sprijin pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

În discursul său, Ionuț Rusu, viceprimar al Municipiului Constanța, a subliniat rolul pe care îl are învățământul dual pentru a le oferi tinerilor cu situații sociale speciale sprijin, orientare și perspective de carieră variate.

În încheierea evenimentului, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, a apreciat importanța parteneriatului între educație, cercetare, inovare și mediul de afaceri în vederea creșterii interesului tinerilor de a rămâne și de a profesa, după terminarea studiilor, în Constanța.

”Am reușit să demonstrăm în acest an că Universitatea Ovidius din Constanța reprezintă un vector de dezvoltare pentru regiune, care a atras fonduri semnificative prin intermediul proiectelor pe care le realizăm în parteneriat cu mediul socio-economic. De asemenea, recunoașterea meritelor universității noastre este subliniată de un nou succes înregistrat anul acesta prin semnarea, la Constanța, a includerii definitive a UOC în Consorțiul Universitaria, cea mai înaltă ligă a universităților din România.”, a precizat prof. univ. dr. habil. Diane Vancea.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions