Connect with us

Actual

(Update) Accident rutier între un microbuz și o motocicletă în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei dimineți, pe Drumul Județean 392, între localitățile Plopeni și Movila Verde s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un microbuz și o motocicletă.

Potrivit primelor informații, în urma acestui eveniment rutier au rezultat două victime, care sunt conștiente.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, este o victimă, respectiv conducătorul motocicletei. Microbuzul este de transport persoane, avea 4 pasageri și nici unul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Motociclistul accidentat are 24 ani și a suferit un traumatism cranio cerebral și traumatism de membre. Tânărul este stabil și a fost preluat de elicopter pentru a fi transportat la spital.

Update2: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: Astăzi, în jurul orei 9.50, un bărbat de 24 de ani a condus o motocicletă pe DJ 392, iar la ieșire din localitatea Plopeni, către Movila Verde, a intrat în coliziune cu un microbuz transport persoane, care se afla oprit pe partea dreaptă a carosabilului, conducătorul auto intenționând să efectueze manevra de întoarcere.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că șoferul motocicletei nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, motocicleta condusă este neînmatriculată.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

S-a redus ritmul lucrărilor din portul Midia. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, s-a format gheață pe epava navei Queen Hind, în portul Midia. În aceste condiții, s-a impus  luarea unor măsuri de siguranță suplimentare, ceea ce a redus ritmul lucrărilor.

Potrivit lui Alin Vintilă, reprezentant al companiei GSP, care se ocupă de ranfluarea și dezeșuarea navei, operațiunea de sudare a grinzilor este mult mai complicată decât cea a ocheților deoarece se execută pe punțile epavei care sunt în poziție verticală deasupra apei.

”Piesa este ținută în cârligul macaralei până este fixată în puncte de sudură, iar sudorii lucrează de pe schele amplasate deasupra apei și prinse de puntea epavei.”, a precizat Alin Vintilă.

Și în portul Midia este ceață, dar pe distanța de lucru e vizibilitate.

”Evident, sunt impuse măsuri de siguranță suplimentară, însă lucrările nu au fost oprite.”, a precizat Alin Vintilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Grefierii continuă protestele. Iată când își întrerup activitatea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, grefierii continuă acțiunile de protest.  Potrivit unui comunicat de presă remis redacției ziarului Ordinea.ro, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. De asemenea, întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității, în intervalul orar 10:00-12:00, timp în care nu va fi efectuat nici un fel de act de procedură sau activitate specifică funcției fiecărui salariat în parte.

Marți, 28 ianuarie 2020, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. Întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității pe tot parcursul zilei – ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu.

În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern și în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest ce vor fi asumate în continuare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de ceață densă în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, începând cu ora 5.00 Dobrogea a intrat sub cod galben de vreme severă imediată, respectiv de ceață densă.

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, până la ora 10.00, în județele Constanța și Tulcea se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de m și local sub 50 de m.

În toate localitățile din județul Constanța este ceață. Aceasta nu lipsește din Cernavodă, Constanța, Hârșova, Mangalia, Medgidia.

În ceea ce privește temperaturile, la ora 7.00, acestea erau următoarele:

  • -1,1 grade Celsius la Adamclisi
  • 4,7 grade la Constanța
  • 5,2 grade la Constanța Dig
  • 2 grade la Mangalia
  • 3 grade la Medgidia
  • -0,8 grade la Hârșova

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: