Connect with us

Actual

(Update) Constanța se întoarce la viață. Cursuri școlare, examene auto, trafic intens

Published

on

După ce am depăşit starea de urgenţă, care a paralizat întreaga ţară, lucrurile încep să reintre în normalitate. Încă suntem în stare de alertă, până pe data de 17 iunie, dar Constanţa pare a fremăta de viaţă. Încă de la primele ore ale dimineţii, străzile s-au umplut de maşini, iar oamenii se îndreaptă grăbiţi, care încotro.

De ieri, 1 iunie, se poate circula între localităţi fără a mai completa o declaraţie pe propria răspundere. Aşa că, toţi cei care au treabă în Constanţa, au dat năvală încă de dimineaţă.

Pe de altă parte, au reînceput examenele pentru obţinerea permiselor auto, iar elevii claselor terminale au început cursurile de pregătire pentru examenele naţionale.

Începând de azi, de la ora 9.40, peste 11.500 de elevi erau aşteptaţi în şcolile din judeţul Constanţa şi, în prealabil, au fost făcute toate pregătirile pentru primirea lor în condiţii de siguranţă.

Mai multe detalii despre acestea, puteţi citi într-un articol apărut în ziarul ordinea.ro în cursul zilei de ieri, 1 iunie.

(VIDEO) Școlile din judeţ, pregătite să primească elevii în condiții de siguranță

Pe de altă parte, au fost reluate examenele pentru obţinerea permiselor auto.

Este important de spus că se menține măsura suspendării probei teoretice, cel puțin până la data de 14 iunie a.c., urmând ca reluarea acesteia să fie anunţată din timp.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a examinării la proba practică vor fi respectate mai multe măsuri de protecție. Atât candidaţii, cât şi examinatorii vor fi obligaţi să  folosească măşti.  De asemenea, este necesar să se respecte distanțarea persoanelor la cel puțin 1,5 m.

În plus, nu va mai fi ca altădată, când la examenele auto candidaţii veneau însoţiţi de către familie sau prieteni. Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Update: Când se reia examinarea teoretică

Începând cu data de 15 iunie a.c., va fi reluată examinarea teoretică a candidaților care doresc să obțină permisul de conducere. Activitatea se va desfășura în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național.

Pentru siguranța candidaților, dar și a angajaților Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule, a fost stabilit un set de măsuri.  Candidații se vor prezenta la sediul serviciului exclusiv în baza unei programări online, efectuată în avans pe site-ul instituției – ct.prefectura.mai.gov.ro. Accesul în sediul serviciului se va permite doar candidaților, la data și ora la care s-au programat. Se va evita prezentarea la sediu a însoțitorilor (rude, prieteni etc.).

De asemenea, la intrarea în sediul serviciului, candidații vor purta mască de protecție și se vor supune unui triaj epidemiologic. Apoi, își vor dezinfecta mâinile, folosind soluțiile puse la dispoziție.

Nu în ultimul rând este de precizat faptul că numărul de candidați programați zilnic va fi stabilit astfel încât să se respecte normele de distanțare socială în centrul de examinare.

Vă reamintim faptul că, în data de 19 mai a.c., a fost reluată și activitatea de programare a candidaților la proba practică (traseu), care, începând de astăzi, se desfășoară în condiții de siguranță.

“Ne bucură faptul că, pas cu pas, reușim să intrăm în normalitate. După ce am reușit să revenim la examinarea practică, iată că, peste două săptămâni, vom putea avea și proba teoretică pentru constănțeni. În cadrul serviciului, ne-am luat toate măsurile de siguranță, personalul nostru este foarte bine instruit și, sunt convins de faptul că reluarea probei teoretice se va face fără probleme”, a declarat comisar-șef Liviu-Ionuț Vîrşă, șeful SPCRPCÎV Constanța.

Activitățile de lucru cu publicul la ghișeu se vor desfășura EXCLUSIV pe baza unei programări online, realizată prin platforma disponibilă pe www.drpciv.ro, precizează Biroul de presă al instituţiei prefectului.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!