Conecteaza-te cu noi

Politica

USR Agigea și-a anunțat candidatul la Primărie. Gabriel Ciobanu: „E timpul pentru schimbare“

Published

on

După 12 ani de pesedizare, locuitorii din Agigea și Lazu au șansa de a schimba administrația publică locală. În acest sens, USR-iștii l-au lansat în cursa pentru funcția de primar al comunei Agigea pe Gabriel Ciobanu. În vârstă de 32 de ani, Gabriel Ciobanu este un tânăr, care activează într-o multinațională și ocupă poziția de reprezentant zonal.

„În urmă cu 13 ani, împreună cu familia mea, am început să construim o casă, considerând că ne putem baza pe administrația locală și vom beneficia pe lucrurile pe care le consideram firești la acel moment, mai exact utilități, străzi asfaltate, iluminat public. Din păcate, după mai multe încercări, ne-am lovit doar de refuzuri și am considerat că suntem tratați cu dezinteres, motiv pentru care am considerat că doar dacă mă implic pot schimba ceva, așa că am luat decizia să mă înscriu în USR, iar împreună cu colegii mei am reușit să înființăm filiala USR de la Agigea.“, a spus Ciobanu.

Candidatul USR pentru Primăria Agigea a declarat că se consideră un om norocos, pentru că are alături de el oameni tineri, plini de energie și cu viziune.

„Am luat această decizie de a candida tocmai pentru că, împreună cu echipa mea ,ne dorim să schimbăm modul defectuos de a face administrație publică în localitățile Agigea și Lazu. Consider că fiecare om contează și am de gând să tratez fiecare locuitor așa cum îmi tratez familia. Credem că Agigea are nevoie de un om care își dorește o schimbare, un om care să se dedice oamenilor. Indiferent de unde vine acel om, mai important este să își dorească o schimbare. Nu contează dacă vine dintr-o multinațională, cum e cazul meu, sau dacă lucrează la stat. Este foarte important să atragem fonduri europene și cu care să realizăm proiectele cele mai importante, cum ar fi utilitățile. În Lazu lipsește canalizare cu desăvârșire și nu cred că este normal ca în 2020 să trăim fără utilități. Eu personal mă confrunt cu problema asta. Nu am nici măcar curent, ca să nu mai zic de stradă, ș.a.m.d.“, a punctat Ciobanu.

Întrebat cum vedere interacțiunea dintre cetățeni și Primărie, Gabriel Ciobanu a spus că unul dintre proiectele sale se referă strict la relația cetățean-Primărie. El a afirmat că își dorește să tripleze numărul de audiențe, dacă va ajunge primar.

„Mai mult de atât, un alt proiect este să acordăm 10% din buget tocmai pentru proiecte propuse de cetățeni. Adică, 10% din buget va fi cheltuit pentru proiecte care vor fi propuse de cetățeni. Practic, ne dorim o democrație participativă. Așadar, considerăm că este extrem de importantă opinia cetățeanului, dar și nevoia lui.“, a opinat USR-istul.

Candidatul USR pentru Primăria Agigea a afirmat că proiectele sale vor fi puse în practică în funcție de ușurința cu care vor fi implementate. Ciobanu a declarat că problema câinilor fără stăpân este una dintre cele mai ușor de rezolvat. El a spune că actuala administrație putea să rezolve problema dar nu și-a dorit.

Advertisement

„Dar, problemele cele mai mari, cum ar fi utilitățile și străzile neasfaltate, care sunt foarte multe, astea trebuie rezolvate cu fonduri europene. Nu avem parcuri, locuri de joacă pentru copii. Sunt foarte multe probleme. În urma discuțiilor cu cetățenii, am pus în lista noastră de priorități 12 proiecte.“, a adăugat Gabriel Ciobanu.

În ceea ce privește șanse sale de a ajunge primarul comunei Agigea, Gabriel Ciobanu a spus că sunt foarte mari, în condițiile în care PNL a încercat de trei ori să câștige Primăria, iar lumea s-a săturat de actuala administrație a PSD. USR-istul a spus că nu e o ideea rea nici un candidat unic al dreptei, tocmai pentru a scăpa de actuala administrație. Ciobanu a spus că se așteaptă la șicane din partea actualului primar. USR-iștii au mai afirmat că o altă problemă este lipsa de transparență a Primăriei.

La rândul ei, Anamaria Gornicu, președintele filialei USR Agigea, a declarat că, la înființarea partidului, și-a asumat un angajament față de cetățeni, acela de a aduce un suflu nou și tânăr politicii românești.

„USR este format din oameni care au hotărât să nu stea deoparte și își doresc să se implice activ în societate. Am promis că vom încuraja tinerii să intre în politică, să se implice în comunitățile din care fac parte, iar astăzi pot spune că ne-am onorat cu succes acest angajament. Împreună cu întreaga echipă a USR Agigea, am considerat că al nostru coleg, Gabriel Ciobanu este cel mai potrivit candidat pentru funcția de primar al comunei Agigea. Este un tânăr cu viziune, implicat, dedicat, și capabil să pună în practică numeroase proiecte pentru locuitorii din Agigea și Lazu.“, a declarat Anamaria Gornicu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions