Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

USR Constanța organizează dezbatere publică pe tema accesului liber pe terenurile de sport din curțile școlilor

Published

on

USR Constanța organizează o dezbatere publică pe tema Legii nr. 8/2023 ce permite accesul liber pe terenurile de sport din curțile școlilor după orele de curs. La eveniment vor participa inițiatorii legii, parlamentari, directori de școli, consilieri locali și reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța. Vor fi prezenți și reprezentanți ai elevilor, ai părinților și reprezentanți ai administrației publice locale, care sunt și membri în cadrul consiliilor administrative ale unităților de învățământ de pe raza municipiului și județului, informează sursa citată. Dezbaterea va avea loc joi, 9 februarie, în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, iar evenimentul va începe de la ora 10.00.

Amintim că, Legea USR tocmai a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, la începutul acestui an. Prin legea inițiată de deputatul USR Tudor Pop, copiii vor putea face mișcare aproape de casă, pe terenurile de sport din curțile școlilor. Adică într-un mediu sigur, nu printre mașini și noxele emise de acestea, spun inițiatorii. Camera Deputaților a votat, la începutul lunii decembrie, în calitate de for decizional, propunerea de a redeschide curțile școlilor pentru toți copiii. Este vorba de Legea 296/2021 care vizează modificarea Legii Educației. Potrivit actului normativ, terenurile de sport din incinta unităților de învățământ vor fi deschise pentru copii și în afara orelor de program școlar.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions