Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

USR Constanța, proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul DNA în care este cercetat Chițac

Published

on

usr constanta

USR Constanța a anunțat că a depus la Primărie un proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul DNA în care este cercetat primarul Vergil Chițac.

„Așa cum am anunțat încă din data de 29 decembrie 2023, în cursul zilei de astăzi, 3 ianuarie 2024, consilierii USR Constanța au depus un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului Constanța, ca parte civilă în dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în care primarul Vergil Chițac este cercetat pentru fapte de corupție.

Proiectul va trebui să intre pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local și va fi supus votului consilierilor municipali. În acest scop, vom solicita pentru săptămâna viitoare și convocarea unei ședințe extraordinare de consiliu local, ținută în format fizic.

Amintim că, pe data de 4 decembrie, DNA a trimis o adresă prin care înștiințează Consiliul Local că se poate constitui ca parte civilă în dosarul penal în care primarul Chițac este cercetat penal pentru abuz în serviciu în cazul organizării concursului cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023. Prejudiciul estimat este în valoare de 1.720.000 lei.“, spune USR într-un comunicat.

Stelian Ion, președinte USR Constanța:

„Subliniez faptul că primarul Vergil Chițac, aflat într-un vădit conflict de interese, ca primar cu drept de a iniția proiectul de constituire de parte civilă și cu atribuții legate de distribuirea la timp a documentelor către consilierii locali, pe de o parte, și ca inculpat în dosarul penal, pe de altă parte, a acționat incorect ținând ascunsă adresa care le era destinată consilierilor 25 de zile, timp suficient pentru a nu se mai putea completa ordinea de zi a ultimei ședințe de anul trecut cu un proiect de constituire de parte civilă.

Nu doar că a dat dovadă de o clară intenție de a îngreuna un act de justiție, însă Vergil Chițac s-a exprimat, în mod oficial, în calitate de primar, că nu există niciun prejudiciu, încercând astfel să influențeze conduita consilierilor locali. Însă nu inculpații, precum Vergil Chițac, stabilesc vinovăția sau existența prejudiciului, ci magistrații, în baza probelor instrumentate la dosar.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions