Connect with us

Administratie

USR Constanța: „Vergil Chițac, un pensionar special. Încasează lunar 10.000 de lei“

Published

on

Numărul privilegiaților crește de la lună la lună și avem categorii de pensionari speciali care încasează o pensie medie de 21.477 de lei în fiecare lună, spun cei de la USR, care doresc eliminarea pensiilor speciale. Este soluția corectă, dar PSD și PNL refuză, afirmă sursa citată. Numărul de beneficiari de pensii de serviciu a fost, în februarie 2023, de 10.198 (plus 146 faţă de luna anterioară), cei mai mulţi, respectiv 5.137, fiind beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

USR Constanța menționează că printre privilegiații speciali se numără și primarul Vergil Chițac, care încasează lunar 10.000 lei pensie specială.

„PNL şi PSD refuză tăierea pensiilor speciale. Avem categorii de pensionari speciali care încasează o pensie medie de 21.477 de lei. Lună de lună. USR vrea eliminarea pensiilor speciale. Este soluția corecta. Pe când era senator, primarul Vergil Chiţac propunea un proiect de lege ce permitea cumularea pensiei speciale cu cea de serviciu. Beneficiarii legii erau doar două persoane: Vergil Chițac și Viorel Sălan, un tovarăş de la PSD.“, spun cei de la USR Constanța.

Amintim că, în 2018, pe când era senator Chițac împreună cu Viorel Salan (PSD)  propuneau ca persoanele care au dreptul la mai multe tipuri de pensii speciale să le poată cumula. Cei doi iniţiatori ai modificării legislative urmau să fie ei înşişi beneficiari.

De asemenea, fostul ministru al Justiției din partea USR, Stelian Ion, afirmă că este o întrecere între PSD și PNL cum să creeze mai multe categorii de pensionari speciali.

„Azi, PSD propune, prin ministerul Apărării, pe care-l deține, să se poată pensiona anticipat civilii din instituțiile militare, adică din armată, poliție și servicii secrete. Prea multă preocupare în guvernul PSD-PNL să le asigure un trai liniștit angajaților din instituțiile de forță! Și în justiție s-a propus crearea unei noi categorii de speciali: membrii CSM, imediat după ce și-au încheiat mandatul, să poată ieși la pensie, nu mai stă nimeni să le numere anii. La fel, cei care au avut un mandat întreg la conducerea Parchetului general, DNA și DIICOT sau la conducerea Înaltei Curți. Adevărul e că PSD nu vrea să taie pensiile speciale, iar PNL, condus de pensionarul special Ciucă, nu trece de la vorbe la fapte, fiind într-un veritabil conflict de interese.“, afirmă Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta