Connect with us

Politica

USR: “Facem spectacol al democrației din procesul de selecție a candidaților la europarlamentare”

Publicat

la

USR Constanța organizează dezbatere publică pe tema alegerilor europarlamentare, scrutin electoral programat să se desfășoare anul viitor.

Astfel, liderii USR Constanța au creat un eveniment pe pagina lor de Facebook prin care îi invită pe toți cei interesați să participe, duminică, 4 noiembrie de la ora 10.30, la Hotelul Iaki din stațiunea Mamaia.

“Vă așteptăm la o dezbatere electorală așa cum niciun alt partid din România nu a mai organizat până acum. 18 candidaţi, 4 ore de dezbatere. USR este singurul partid care își va desemna candidații pentru Parlamentul European în urma unor alegeri interne. De asemenea, USR este singurul partid care permite publicului larg să asiste la dezbaterile electorale interne și să afle detalii despre toți cei înscriși în această cursă”, scriu liderii USR Constanța pe Facebook.

De asemenea, conducerea USR a decis ca metoda aleasă pentru desemnarea candidaților pentru alegerile europarlamentare să fie cea de tip “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor. Cum se face asta? Votarea se va face printr-un sistem de vot electronic, on-line și care poate fi verificat oricând, de câtre oricine este interesat să vadă cum s-a desfășurat scrutinul intern.

“Uniunea Salvați România își propune să facă un spectacol al democrației din procesul de selecție a candidaților pentru alegerile europarlamentare din 2019. Suntem primul partid din România care își va alege candidații printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor, iar votarea se va face printr-un sistem electronic, on-line și verificabil. Transparența este caracteristica definitorie a USR pentru alegerile europarlamentare. Campania internă a început pe 1 octombrie 2018 și se va desfășura până pe 29 noiembrie 2018 și va include dezbateri, prezentări și turnee de promovare a candidaților prin toate marile orașe ale țării. Procesul de votare va debuta pe data de 22 noiembrie 2018, la ora 12:00 și se va încheia pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12:00. Procesul de selecție al USR înseamnă o competiție reală și preocupare pentru competența și calitatea profesională a celor care vor reprezenta România în plan european”, explică reprezentanții USR.

Revenind la dezbaterea organizată în stațiunea Mamaia, conducerea USR Constanța a precizat că și-au anunțat participarea 20 din cei 80 de candidați înscriși în cursa internă pentru desemnarea celor 33 de finaliști: Lavinia Andrei, Claudia Postelnicescu, Cătălin Stancu, Cristian Ghinea, Alexandru Surcel, Adrian Niță, Vlad Botoș, Florin Andrei, Clotilde Armand, Sebastian Cernic, Traian Niță, Naomi Reniuț-Ursoiu, Narcis George Matache, Elena Uram, Ruxandra Diaconu, Laurențiu Dumitru, Nicolae Ștefănuță, Mihai Constantin, Veronica Enușcă, Cristina Drăghici.

“USR este singurul partid care își va desemna candidații pentru Parlamentul European în urma unor alegeri interne, la care vor vota toți cei aproximativ 5200 de membri. De asemenea, U.S.R. este singurul partid care permite publicului larg să asiste la dezbaterile electorale interne și să afle detalii despre toți cei înscriși în această cursă”, completează conducerea USR Constanța.

Aici puteți găsi lista completă a candidaților: https://www.usr.ro/euro/

 

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: