Connect with us

Politica

USR: “Facem spectacol al democrației din procesul de selecție a candidaților la europarlamentare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

USR Constanța organizează dezbatere publică pe tema alegerilor europarlamentare, scrutin electoral programat să se desfășoare anul viitor.

Astfel, liderii USR Constanța au creat un eveniment pe pagina lor de Facebook prin care îi invită pe toți cei interesați să participe, duminică, 4 noiembrie de la ora 10.30, la Hotelul Iaki din stațiunea Mamaia.

“Vă așteptăm la o dezbatere electorală așa cum niciun alt partid din România nu a mai organizat până acum. 18 candidaţi, 4 ore de dezbatere. USR este singurul partid care își va desemna candidații pentru Parlamentul European în urma unor alegeri interne. De asemenea, USR este singurul partid care permite publicului larg să asiste la dezbaterile electorale interne și să afle detalii despre toți cei înscriși în această cursă”, scriu liderii USR Constanța pe Facebook.

De asemenea, conducerea USR a decis ca metoda aleasă pentru desemnarea candidaților pentru alegerile europarlamentare să fie cea de tip “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor. Cum se face asta? Votarea se va face printr-un sistem de vot electronic, on-line și care poate fi verificat oricând, de câtre oricine este interesat să vadă cum s-a desfășurat scrutinul intern.

“Uniunea Salvați România își propune să facă un spectacol al democrației din procesul de selecție a candidaților pentru alegerile europarlamentare din 2019. Suntem primul partid din România care își va alege candidații printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor, iar votarea se va face printr-un sistem electronic, on-line și verificabil. Transparența este caracteristica definitorie a USR pentru alegerile europarlamentare. Campania internă a început pe 1 octombrie 2018 și se va desfășura până pe 29 noiembrie 2018 și va include dezbateri, prezentări și turnee de promovare a candidaților prin toate marile orașe ale țării. Procesul de votare va debuta pe data de 22 noiembrie 2018, la ora 12:00 și se va încheia pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12:00. Procesul de selecție al USR înseamnă o competiție reală și preocupare pentru competența și calitatea profesională a celor care vor reprezenta România în plan european”, explică reprezentanții USR.

Revenind la dezbaterea organizată în stațiunea Mamaia, conducerea USR Constanța a precizat că și-au anunțat participarea 20 din cei 80 de candidați înscriși în cursa internă pentru desemnarea celor 33 de finaliști: Lavinia Andrei, Claudia Postelnicescu, Cătălin Stancu, Cristian Ghinea, Alexandru Surcel, Adrian Niță, Vlad Botoș, Florin Andrei, Clotilde Armand, Sebastian Cernic, Traian Niță, Naomi Reniuț-Ursoiu, Narcis George Matache, Elena Uram, Ruxandra Diaconu, Laurențiu Dumitru, Nicolae Ștefănuță, Mihai Constantin, Veronica Enușcă, Cristina Drăghici.

“USR este singurul partid care își va desemna candidații pentru Parlamentul European în urma unor alegeri interne, la care vor vota toți cei aproximativ 5200 de membri. De asemenea, U.S.R. este singurul partid care permite publicului larg să asiste la dezbaterile electorale interne și să afle detalii despre toți cei înscriși în această cursă”, completează conducerea USR Constanța.

Aici puteți găsi lista completă a candidaților: https://www.usr.ro/euro/

 

Comments

comments

Politica

Klaus Iohannis îi scrie Vioricăi Dăncilă. Președintele vrea să știe agenda fiecărei ședințe de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 17 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea anunță restructurări de personal în ministere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, a avut loc Consiliul Național al PSD, prilej cu care președintele Liviu Dragnea a avut un discurs de aproape două ore. Printre subiectele abordate s-a numărat și acela legat de restructurarea și reorganizarea ministerelor.

El a spus că în România sunt insituții mult prea ”umflate” dar și unele care nu ar trebui să existe:

”Atâtea agenții sunt în România care s-au autoinventat și și-au pus taxe ca să poată să aibă finanțare.”  Argumentul reprezentanților acestora este că ei se autofinanțează, dar niciodată nu-și pun problema că poate românii ar vrea să plătească mai puține taxe.

”Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni la agenții…”, a continuat Liviu Dragnea.

El a afirmat că există instituții care au nevoie de personal suplimentar, dar nu pot face angajări întrucât sunt altele supradimensionate.

”Cred că miniștrii o să aibă curaj…”, a spus Dragnea. ”Eu cred că trebuie să intrați serios și să faceți analiză a sistemului bugetar. O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe! Până la urmă, e important ce se finalizează.”, și-a continuat președintele PSD discursul.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea: “Vă rog să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut un discurs foarte virulent, duminică, la ședința Consiliului Național al PSD, în cursul căruia i-a cerut lui Mihai Drăghici, trezorierul PSD, și lui Florin Iordache, fostul ministru al justiției, să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că șeful statului a trădat interesele României atunci când a susținut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Dragnea le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

”Vă rog ca, după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că sprijinul de specialitate va fi dat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

”Sprijin de specialitate. Noi tot ce facem facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru lucruri care le facem la vedere”, a mai spus Dragnea.

El a continuat apoi seria atacurilor la adresa preşedintelui statului.

Tudorel Toader a avut, luni dimineață, o primă reacție, spunând că va analiza plângerea de înaltă trădare.

„Dânșii, dacă vor fi, vor fi autorii sesizării în conținut și în formă. Eventual, dacă mă întreabă, eu îmi voi spune părerea la momentul respectiv. Dar fiți de acord că nu pot să-mi spun părerea pe un document pe care nu l-am văzut”, a spus Tudorel Toader, luni dimineață.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: