Conecteaza-te cu noi

Politica

USR insistă cu introducerea votului electronic! Constănţenii, invitaţi la o dezbatere publică!

Published

on

„Votul electronic este o necesitate pentru susținerea democrației în România și stimularea participării la vot”, susţin cu tărie cei de la Uniunea Salvaţi România. De aceea, conducerea USR Constanţa îi invită pe constănţeni, şi nu numai, la o dezbatere publică privind votul electronic la distanță, care este programată vineri, 5 aprilie, la hotel Ibis, începând de la ora 18.00.

„Aproape orice aspect al vieții noastre de astăzi este dominat de dependența de tehnologia digitală şi de internet. În peste 30 țări din lume se foloseşte deja o formă a votului electronic, printre care Estonia, Elveția, Belgia, Norvegia sau Canada. De aceea, USR a elaborat un proiect de lege care va fi supus la vot anul acesta în Parlament. Astfel, toate persoanele care nu pot ajunge la o secție de votare, vor putea vota indiferent de locul unde se află, atâta timp cât au o conexiune la internet (diaspora, navigatori, personal angajat pe platforme maritime). Prin intermediul unei aplicații mobile şi a unei semnături digitale, practic fraudarea voturilor devine imposibilă şi toți românii pot vota“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

La eveniment participă expertul care a lucrat la proiectul votului electronic din Estonia şi inițiatorii acestui proiect, senatorii Florina Presadă şi Nicu Fălcoi. USR a plecat de la premisa că prezența la vot în România a scăzut constant, până la niveluri alarmante, „fapt care a favorizat curentele populiste precum și accederea la putere a alianței toxice PSD – ALDE“. În opinia celor de la USR introducerea votului electronic de la distanță ar duce, evident, la creșterea prezenței la vot ceea ce ar conduce la creșterea implicării unor noi categorii de votanți în procesul electoral. Conform unui sondaj de opinie publică, 57,1% dintre români își doresc introducerea unui sistem de vot electronic la distanță iar 71% din respondenți au afirmat că DA, ar participa la vot.

sursa foto: pressone.ro

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions