Connect with us

Administratie

USR Mangalia nu vrea ca primarul Radu să-și plătească amenzile din bugetul local. Vezi ce acțiuni se vor întreprinde!

Tatian Iorga

Publicat

la

În urmă cu o săptămână, consilierii locali din Mangalia au votat un proiect de hotărâre, inițiat de Linica Stan (PNL), prin care primarul Cristian Radu, angajații Primăriei Mangalia și consilierii locali să-și poată achita sau să-și deconteza din bugetul local amenzile judiciare primite în nume personal de la instanțele de judecată. La vremea respectivă, Ordinea.ro scria că ședința Consiliului Local Mangalia în care s-a hotărât o astfel de mârșăvie este o pagină rușinoasă din războiul unor politicieni cu justiția. Asta pentru că o astfel de decizie este atât ilegală, deoarece e vorba de plata unor amenzi primite de aleși și funcționari ca persoană fizică, pe CNP-ul propriu, cât și imorală. Tot Ordinea.ro nota că măsura este o amnistie mascată și retroactivă, prin care primarul actual, dar și alți predecesori de-ai săi, să-și poată rambursa din bugetul local amenzi judiciare pe care le-au achitat ca persoane fizice.

„Potrivit articolului 2 din proiectul de hotărâre, Consiliul urmează să împuternicească un jurist din cadrul Direcției Economice a Primăriei să centralizeze toate amenzile judiciare aplicate până acum (dar nu se spune de când) primarului, funcționarilor, personalului contractual sau consilierilor locali – ATENȚIE!!!! – ”în vederea restituirii sau achitării acestor sume din bugetul municipiului Mangalia aprobat pentru anul 2019”“, nota Ordinea.ro în 25 septembrie.

Măsura este criticată de mai mulți politicieni din Mangalia. Printre aceștia se numără și cei ai USR Mangalia. Aceștia au atacat prin sesizare la Instituția Prefectului și plângere prealabilă la Primăria Mangalia HCL-ul ce prevede ca amenzile judiciare aplicate de către instanțele de judecată primarului municipiului, membrilor Consiliului Local Mangalia, funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului să fie achitate din bugetul de venituri si cheltuieli al municipiului Mangalia.

„Menționăm că, în cazul în care aceasta hotărâre, profund ilegală și imorală nu va fi revocată de către organele sesizate, va fi atacată în contencios administrativ“, spun cei de la USR Mangalia. Tot cei de la USR Mangalia au precizat că în aceste zile vor fi strânse semnături de la persoane cu domiciliu în municipiul Mangalia, care se simt prejudiciate de această hotărâre.

Mai multe detalii puteți citi aici:https://www.ordinea.ro/primarul-din-mangalia-vrea-sa-si-achite-amenzile-judiciare-personale-din-banii-orasului/

https://www.ordinea.ro/argumentele-stupefiante-anti-justitie-ale-liberalilor-din-mangalia-primarul-a-fost-amnistiat-de-amenzile-judiciare/

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente pentru desfășurarea de activități comerciale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanţa organizează în data de 26.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitaţie publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Constanța, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• comercializare înghețată (tonetă), ora 10:00;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat–vehicul), ora 11:00;

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul), ora 13:00;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale), ora 14:00.

Taxa pentru garanţia de participare (rambursabilă) este de:

• comercializare înghetată (tonetă) – 889,98 lei;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 1.907,10 lei

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul) – 400 lei;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale) – 915,84 lei.

Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Preţul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată.

Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00.

Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.

Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II sau la nr. de telefon 0241/488192.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Unde se asfaltează în luna iunie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Intervenții pe marile bulevarde și străzi construite de la zero în luna iunie, anunță Primăria Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Lucrările de modernizare a traseelor pietonale avansează pe bulevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Mihai Viteazu și pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga.

În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier, se va moderniza carosabilul pe strada I.G. Duca, pe strada Dumbrăveni și pe bulevardul Mamaia, pe porțiunea delimitată de strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu.

În cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe străzile Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin, Ionel Perlea, Nicolae Kirculescu și aleea Madrigalului.

Noi locuri de parcare vor fi construite în zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic și pe strada Tulcea, la intersecția cu strada Baba Novac.

Primăria Municipiului Constanța continuă investițiile pentru dezvoltarea orașului, lucrările edilitare se desfășoară conform planificării pentru a deservi toate zonele rezidențiale

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă reabilitarea locurilor de joacă din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Lucrările de amenajare a locurilor de joacă din municipiul Constanța continuă pe mai multe șantiere. La unele se toarnă covorul de cauciuc, la altele se montează echipamente noi, moderne în care cei mici să se poată juca în siguranță, iar la altele se amenajează infrastructura.

Astăzi, lucrătorii au montat elemente de joacă la spațiile din zona de agrement de pe strada Caraiman, de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Vârful cu Dor și de pe șoseaua Mangaliei, bl. SM5. Astfel, după finalizarea lucrărilor, cei mici vor avea la dispoziție leagăne, balansoare, panouri de joc, cățărătoare, jocuri pe arc și diferite ansambluri de jocuri.

Pentru a putea fi folosit în siguranță de cei mici, ultimul pas în amenajarea locurilor de joacă va consta în turnarea covorului de cauciuc, multistrat. Zilele următoare, după ce vremea se va îmbunătăți se va turna al doilea covor de cauciuc antitraumă la locurile de joacă din Portul Tomis și strada Dunării și primul strat la cel de la intersecția străzilor Soveja și Cumpenei. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: