Connect with us

Administratie

USR Mangalia nu vrea ca primarul Radu să-și plătească amenzile din bugetul local. Vezi ce acțiuni se vor întreprinde!

Tatian Iorga

Publicat

la

În urmă cu o săptămână, consilierii locali din Mangalia au votat un proiect de hotărâre, inițiat de Linica Stan (PNL), prin care primarul Cristian Radu, angajații Primăriei Mangalia și consilierii locali să-și poată achita sau să-și deconteza din bugetul local amenzile judiciare primite în nume personal de la instanțele de judecată. La vremea respectivă, Ordinea.ro scria că ședința Consiliului Local Mangalia în care s-a hotărât o astfel de mârșăvie este o pagină rușinoasă din războiul unor politicieni cu justiția. Asta pentru că o astfel de decizie este atât ilegală, deoarece e vorba de plata unor amenzi primite de aleși și funcționari ca persoană fizică, pe CNP-ul propriu, cât și imorală. Tot Ordinea.ro nota că măsura este o amnistie mascată și retroactivă, prin care primarul actual, dar și alți predecesori de-ai săi, să-și poată rambursa din bugetul local amenzi judiciare pe care le-au achitat ca persoane fizice.

„Potrivit articolului 2 din proiectul de hotărâre, Consiliul urmează să împuternicească un jurist din cadrul Direcției Economice a Primăriei să centralizeze toate amenzile judiciare aplicate până acum (dar nu se spune de când) primarului, funcționarilor, personalului contractual sau consilierilor locali – ATENȚIE!!!! – ”în vederea restituirii sau achitării acestor sume din bugetul municipiului Mangalia aprobat pentru anul 2019”“, nota Ordinea.ro în 25 septembrie.

Măsura este criticată de mai mulți politicieni din Mangalia. Printre aceștia se numără și cei ai USR Mangalia. Aceștia au atacat prin sesizare la Instituția Prefectului și plângere prealabilă la Primăria Mangalia HCL-ul ce prevede ca amenzile judiciare aplicate de către instanțele de judecată primarului municipiului, membrilor Consiliului Local Mangalia, funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului să fie achitate din bugetul de venituri si cheltuieli al municipiului Mangalia.

„Menționăm că, în cazul în care aceasta hotărâre, profund ilegală și imorală nu va fi revocată de către organele sesizate, va fi atacată în contencios administrativ“, spun cei de la USR Mangalia. Tot cei de la USR Mangalia au precizat că în aceste zile vor fi strânse semnături de la persoane cu domiciliu în municipiul Mangalia, care se simt prejudiciate de această hotărâre.

Mai multe detalii puteți citi aici:https://www.ordinea.ro/primarul-din-mangalia-vrea-sa-si-achite-amenzile-judiciare-personale-din-banii-orasului/

https://www.ordinea.ro/argumentele-stupefiante-anti-justitie-ale-liberalilor-din-mangalia-primarul-a-fost-amnistiat-de-amenzile-judiciare/

Comments

comments

Administratie

Atenţie, şoferi. Se schimbă sensul de circulație pe o stradă din cartierul Inel II

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanţa a remis un comunicat de presă conform căruia de mâine, 18 noiembrie, circulația se va realiza pe strada Prieteniei, dinspre strada Solidarității spre strada Eliberării.

Măsura a fost luată pentru decongestionarea traficului rutier în cartierul Inel II, în contextul în care strada Dumitru Marinescu a redevenit artera cu dublu sens de mers.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte semnificația indicatoarelor de circulație și să nu afecteze siguranța și fluența traficului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău îi convoacă pe consilierii locali în ședință extraordinară. Vrea să modernizeze zona centrală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au fost convocați de primarul Decebal Făgădău într-o ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre.

„Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinară, luni, 18 noiembrie 2019, ora 11.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2;

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 3 din HCL nr. 442/2019 privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat, Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4;

  1. Proiect de hotărâre privind stabilirea duratei efective a concediului suplimentar de odihnă pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5;“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectul Constanței, Dumitru Jeacă, mazilit după turul doi al prezidențialelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că activitatea prefecților va fi evaluată după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Pentru a nu afecta alegerile, am luat decizia să nu începem analiza prefecților. Dar imediat după turul doi vom începe analiza prefecților. Sigur, unii deja au început să demisioneze, alții au intrat în concedii de boală. Îi așteptăm să revină la lucru ca să îşi scrie demisia”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă organizate la Brașov, conform Agerpres.

Orban a mai anunțat că în perioada următoare vor fi operate schimbări la nivelul conducerilor tuturor instituțiilor publice și companiilor de stat, urmând ca ‘persoanele incompetente numite politic de PSD’ să fie înlocuite, prin concurs, cu profesioniști.

Sursa: stiripesurse.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: