Connect with us

Politica

USR – partidul cu 4 candidați pentru șefia partidului. Constanța se bucură că are de unde alege, liderii USR ținând la secret votul!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Stelian Cristian Ion, președintele Organizației Constanța al USR, susține că e benefic numărul mare al candidaților pentru șefia partidului, de aici având și de unde… alege!

Uniunea Salvaţi România (USR) îşi alege noua conducere, week-endul acesta, congresul partidului desfășurându-se la Cluj-Napoca.  Astfel, aproximativ 300 de membri şi invitaţi vor participa la Congresul Extraordinar al USR, eveniment în cadrul căruia se va alege conducerea centrală, Biroul Naţional, Comisia de arbitraj, precum şi un nou statut.

Nicuşor Dan, actual lider USR, nu este singurul candidat la şefia partidului, după ce alţi trei membri USR s-au înscris în în competiția internă. Este vorba despre Șerban Marinescu (consilier parlamentar și fost lider M10), Florina German și Emanuel Ungureanu.

Delegația Organizației Constanța a USR este formată din 8 delegați. Stelian Cristian Ion, președintele USR Constanța, a declarat pentru “Ordinea.ro” că cei 8 colegi care participă la congres și au drept de vot sunt: Ramona Dinu, Lorin Ursa, Răzvan Andrei, Dima Cheosea, Cătălin Iacob, Remus Negoi, Ciprian Neculache și Stelian Cristian Ion. Doar doi dintre cei 8 vor și funcții în noua structură de conducere a partidului. Este vorba despre liderul USR Constanța, Stelian Cristian Ion care va candida pentru funcția de membru în cadrul Biroului Național și Lorin Ursa care candidează pentru Comisia de Arbitraj. În privința votului pentru viitorul președinte al USR, Stelian Ion ne-a declarat că acesta este… secret și că au fost date doar recomandări și informații despre candidate pentru colegii care nu au multe cunoștințe despre activitatea colegilor de la București. “Votul este secret și așa va rămâne! Important este că vom avea de unde alege… USR Constanța are doi parlamentari care îi știu un pic mai bine pe candidații la președinția partidului, însă am discutat în interiorul organizației despre cine sunt ei și ce au făcut pentru partid, dar cui adordă votul, decide fiecare. Nu impunem un candidat!”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

PNL vrea ca ziua în care a câștigat alegerile europarlamentare să fie declarată zi de sărbătoare națională

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîţu împreună cu mai mulți liberali au depus la Senat un proiect de lege care prevede instituirea pe 26 mai a Zilei Naţionale a Alegătorului. Pe 26 mai 2019, PNL a câştigat alegerile europarlamentare şi în aceeaşi zi s-a organizat şi referendumul prin care preşedintele Klaus Iohannis a folosit justiţia pe post de armă politică. În această zi, „autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza, la nivel naţional şi local, manifestări, campanii de informare, evenimente şi activităţi cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei dreptului de vot şi a importanţei alegătorilor şi a referedumurilor pentru democraţie şi statul de drept, precum şi informării cetăţenilor cu privire la drepturile şi procedurile electorale”, mai arată propunerea legislativă, potrivit news.ro.

„Se declară ziua de 26 mai ca Ziua Naţională a Alegătorului. Ziua Naţională a Alegătorului este o sărbătoare naţională anuală care promovează democraţia prin vot şi prin alegeri democrstice şi încurajează participarea cetăţenilor la procesele democratice şi electorale.

Senatul este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ultima șansă a lui Dragnea de a ieși mai devreme din închisoare. Cererea de eliberare condiționată, judecată în 15 iulie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cerea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată de Tribunalul Giurgiu în 15 iulie. Magistrații Curții de Apel București au încuviințat strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată pe motiv că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali în ceea ce-l privește, în 27 mai, când i-au respins eliberarea.

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată.

Sursa: B1

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Septimiu Bourceanu, ales în funcția de președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul Septimiu Bourceanu a fost ales, astăzi, în funcția de președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL. Alegerile au avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Septimiu Bourceanu a fost ales cu 281 de voturi din 283 valabil exprimate. Pe de altă parte, Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu și prefectul Constanței Silviu Coșa au fost aleși în funcția de prim-vicepreședinte ai organizației municipale. Silviu Coșa va coordona departamentul de Strategii și Comunicare și Ionuț Rusu va conduce departamentul de Politici Publice. Vicepreședinții organizației sunt: Mihaela Andrei, Costin Avătavului, Adriana Cîmpeanu, Mihnea Drumea, Adrian Zugăiașu, Stere Hira, Sorin Mihai și Teodor Popa.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: