Conecteaza-te cu noi

Politica

USR-PLUS încearcă să împiedice numirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european

Published

on

Alianţa USR-PLUS a anunțat că se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, propunere oficializată astăzi prin comunicatul transmis de noua preşedintă aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Alianţa transmite că Plumb ar putea fi respinsă la votul din comisiile Parlamentului European.

„Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, propunere oficializată azi prin comunicatul transmis de noua preşedintă aleasă a Comisiei Europene. Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care şi grupul Renew Europe (a treia forţă politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea şi competenţa candidatei propuse de Guvernul României“, arată un comunicat emis al USR-PLUS, citat de Mediafax.

Alianţa USR-PLUS atenţionează că, prin susţinerea Rovanei Plumb, Guvernul “îşi bate joc de această demnitate publică europeană” şi va fi forţat să vină cu o altă nominalizare dacă va fi respinsă în Legislativul european.

“Rovana Plumb nu respectă criteriile de integritate considerate esenţiale de Alianţa USR PLUS pentru postul de comisar european şi nu are un parcurs profesional care să o recomande pentru o asemenea poziţie. De asemenea, Rovana Plumb a avut în ultimii ani declaraţii împotriva valorilor Uniunii Europene şi anti justiţie şi l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupţie, din funcţiile publice pe care le-au ocupat. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina şi braţul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul judeţean Teleorman iar apoi concesionate către Tel Drum. Parlamentul s-a opus în toamna lui 2017, când ancheta era abia la început, ridicării imunităţii pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, din poziţia de ministru al Mediului”, mai arată comunicatul Alianţei.

Advertisement

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni. Sursa: Mediafax.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions