Connect with us

Administratie

USR-PLUS propune un proiect ambițios: Promenada Mării Negre! Caragheorghe: „Întreaga zonă de la Plaja Modern la Pescărie va fi modernizată“

Tatian Iorga

Publicat

la

Inițierea unei proceduri de PUZ pe un teren situat teren pe strada Mihai Eminescu FN – zona Casa Căsătoriilor – i-a determinat pe cei de la USR-PLUS să ia atitudine. Cei de la USR-PLUS propun un proiect ambițios, intitulat „Promenada Mării Negre“. Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța și consilier local a declarat că proiectul face parte din programul electoral al USR „Constanța renaște“ și a fost inclus în proiectul armonizat de guvernare locală cu PNL.

„Promenada Mării Negre pe întreaga zonă de taluz/faleză de la Plaja Modern la Pescărie este un obiectiv al programului Constanța Renaște al Alianței USR- PLUS și este cuprins în programul armonizat cu partenerii de la PNL. Nu ne vom abate sub nicio formă de la realizarea acestui proiect de interes major pentru cetățenii acestui oraș. Inițierea unei proceduri de PUZ pentru o suprafață din cadrul alocat de noi acestei Promenade nu ne va face să ne schimbăm opțiunea categorică privind realizarea acestui obiectiv de anvergură europeană. Fără a intra în mai multe detalii și indiferent de cum s-au realizat împroprietăriri pe terenurile falezei, dezvoltarea imobiliară în detrimentul regenerării urbane peisagistic-recreativă este inacceptabilă și vom rămâne consecvenți în a ne exprima poziția prin vot clar împotriva acestui demers.“, a declarat Caragheorghe.

Acesta spune că USR-PLUS a gândit acest proiect pe termen lung cu realizarea într-o primă etapa în acest mandat a cel puțin unei porțiuni din faleză, anume între străzile Ciprian Porumbescu și Grozești. Tot în cadrul acestui proiect ar urma să fie inclus și proiectul privind parcul de pe terenul dintre Spectrum și Santa Maria Bay.

Dumitru Caragheorghe a spus că proiectul ar urma să fie demarat abia după ce se stabilește regimul juridic al terenurilor de pe faleză cu Apele Române. Consilierul local al USR-PLUS a mai spus că Uniunea Europeană acordă sume importante pentru proiecte ce includ regenerarea urbană.

 

Comments

comments

Administratie

Noua conducere a Prefecturii Constanța a depus jurământul

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În sala  de ședințe a Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc, astăzi, în sistem de videoconferință, ceremonia de depunere a jurământului de către Silviu-Iulian Coșa în funcția publică de prefect al județului Constanța. Astfel, Coșa este reconfirmat în funcție și poate să se înscrie în PNL, formațiune căreia i-a revenit postul de prefect în negocierile din coaliție. Tot astăzi, au depus jurământul și Secyl Suliman (UDTTMR) în funcția publică de subprefect și Mihai Vîlcu (USR-PLUS) în funcția publică de subprefect.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac a luat apucăturile lui Făgădău: desenează parcări între blocurile din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În lipsa unei strategii privind construirea parcărilor etajate, actuala conducere a administrației locale continuă politica de a „desena pe asfalt“. Astfel, Primăria Constanța informează că echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de reconfigurare a amplasamentului situat pe aleea Nalbei, între blocurile L107 și L111. Terenul a fost excavat și este stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră, fiind astfel pregătit pentru asfaltare. În prezent, se reamenajează porțiunea carosabilă care a fost eliberată de garaje și se construiesc noi locuri de parcare. Ceilalți proprietari au fost somați să desființeze construcțiile cu caracter provizoriu, în vederea regenerării urbane a zonei. În cazul în care deținătorii nu se vor conforma măsurilor privind demolarea, desființarea garajelor va fi făcută de către autoritatea publică locală, pe cheltuiala contravenienților.

„Pe strada Badea Cârțan, spațiul public urban este redistribuit pentru a răspunde nevoilor pietonilor, dar și a riveranilor care vor beneficia de condiții civilizate pentru a-și parca autoturismele. Suprafața carosabilă este excavată și se decopertează asfaltul deteriorat pe aleile care asigură accesul în spațiul destinat parcării autovehiculelor. Pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări.“, notează Primăria.

Amintim că primarul Constanței a promis în campania electorală construirea mai multor parcări etajate. Acum edilul o dă la întors și spune că acestea sunt mult prea costisitoare, iar procesul este de lungă durată.

„În ceea ce privește construcția primei parcări. Din momentul în care o gândești și ai și banii necesari, respectând toate procedurile, de la notă conceptuală, la studiu fezabilitate, proiect tehnic și licitație, durează 400 de zile până când începi construcția. Asta este legislația“, a declarat, ieri, Vergil Chițac.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Animal Society efectuează, în premieră, primul recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La nivelul municipiului Constanța urmează să aibă loc, în perioada 9 – 10 martie, recensământul câinilor fără stăpân, pentru ca Animal Society, autoritățile locale și societatea civilă să aibă o imagine reală a problemei.

„Cu ajutorul unei aplicații mobile, câinii sunt fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile ce vor fi obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care noi, Animal Society, împreună cu autoritățile şi locuitorii orașului urmează să îl stabilim și să îl implementăm. Mulțumim echipei de voluntari care se alătură echipei noastre pentru a facilita derularea acestui recensământ! Totodată, amintim constănțenilor că în orașul lor este în derulare proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun. Acesta se va desfășura în trei etape, pe parcursul anului 2021. Prima etapă, campania de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pe care o derulăm la sediul Biobaza, se va încheia pe 12 martie” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

„Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfășurarea unor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.“, spun cei de la Animal Society.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: