Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

USR, protest în ședința CL Constanța. Au cerut respingerea unei construcții langă parcul Tăbăcărie

Published

on

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, le-a cerut vot aleșilor locali pentru Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de Bdul Mamaia și alei de acces, zona Luna Parc.

Proiectul a adus în atenția opiniei publice marea problemă a municipiului Constanța: tot mai puține spații verzi și construcții cât vezi cu ochii. Activiști de mediu și arhitecți au venit în fața aleșilor municipali pentru a le solicita respingerea proiectelor prin care se pune beton pe orice spațiu verde din oraș. Liderii USR Constanța au și protestat împotriva construcțiilor care ocupă orice spațiu verde din cartiere, dar și din imediata apropiere a parcurilor, așa cum este proiectul la care facem referire.

Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a vorbit despre terenul la care se face referire și a spus:

“Aceasta propunere este una foarte importantă pentru viitorul Parcului Tăbăcarie, iar votul dvs. trebuie să aibă în vedere următoarele considerente legale și morale. În primul rând, terenul care a generat propunerea de PUZ a fost restituit în mod abuziv în anul 2013, în interiorul parculuiPropunerea de PUZ în această formă este una nelegală, sub aspectul normelor urbanistice, fapt care a fost trecut prea ușor cu vederea de comisiile abilitate din cadrul primăriei. Momentan, pentru suprafața de teren studiată nu sunt permise decât funcțiuni specifice zonelor de agrement/distracție. În forma actuală, PUZ-ul va permite construirea în zona studiată a 2 blocuri P+5 si a unui bloc P+8 având indicatorii urbanistici modificați și, evident, mai mari decat cei deja aprobați. Votând acest PUZ, veți deschide Cutia Pandorei prin permiterea construirii de spatii de locuit in parcul Tăbăcarie, întrucât se introduce funcțiunea de locuire, inexistentă anterior. Proiectul de față poate fi doar începutul, existând și alți proprietari în zonă care să solicite autorizații pentru construirea de imobile. Apare posibilitatea existenței unor conflicte de interese, în ceea ce privește atât persoana care este, concomitent, elaboratorul proiectului și membru în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism, cât și societatea comercială care a propus PUZ-ul. Doamnelor și Domnilor consilieri, NU dați girul ciuntirii singurului parc pe care îl avem în acest oras și întrebați-vă dacă, în afară de autorul propunerii și cei câțiva susținători ai săi, mai există în Constanța vreun cetățean care ar vota pozitiv acest proiect! Răspunsul este, cu siguranță NU. Atunci, căror interese trebuie sa le dați întâietate? Ale unui singur investitor sau ale cetățenilor Constanței? În încheiere, citez declarația domnului primar Făgădău, din 11 iunie 2015, în ziarul Adevărul: „Niciun centimetru pătrat din Parcul tăbăcărie nu va fi ciuntit”…”, a spus liderul USR Constanța la începutul ședinței.

Cu girul consilierilor PSD și PMP, proiectul a trecut.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions