Conecteaza-te cu noi

Politica

USR şi Forţa Dreptei vor depune sesizare la CCR privind proiectul de lege pe care Guvernul urmează să își asume răspunderea

Published

on

drula orban

Președintele USR, Cătălin Drulă, anunță că USR va face toate demersurile astfel încât creșterea taxelor să nu intre în vigoare de la 1 octombrie.

USR şi Forța Dreptei vor depune sesizare la Curtea Constituțională privind proiectul de lege pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea, a declarat, astăzi, președintele USR, Cătălin Drulă.

„Anunțăm astăzi atacul la Curtea Constituțională depus de USR alături de Forţa Dreptei împotriva legii creșterii taxelor pe care îşi angajează răspunderea Guvernul Ciolacu. În această dimineață, am făcut public avizul emis de experții din Ministerul Justiției care conține zeci de pagini de argumente pentru neconstituționalitatea acestei legi, pentru motive de nelegalitate, abuzuri de drept care sunt comise în acest text de lege, motive ignorate de ministrul Alina Gorghiu care, contra experților din propriul său aparat, a dat un aviz favorabil, în ciuda tuturor acestor motive prin care această lege este neconstituțională. Vom depune sesizarea la CCR cu motive ale experților din USR, din Forța Dreptei, cu toate argumentele de neconstituționalitate, dar le-aș adăuga chiar şi pe cele ale Ministerului Justiției”, a afirmat Drulă, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Liderul opoziției îl acuză pe premierul PSD că încalcă Constituția și legile pentru că emite ordonanțe de urgență cu derogări.

Advertisement

„Domnul Ciolacu calcă în picioare Constituția și legile țării, e la a treia ordonanță de urgență în ultima lună prin care spune că lui nu i se aplică legea. Și-a dat de două ori derogare de la Legea responsabilității fiscal-bugetare. Ce înseamnă derogare? Înseamnă «sunt șef peste țară și legea nu mi se aplică». Iar acum vine cu încă o ordonanță de urgență prin care își dă exceptare de la o prevedere cheie din Codul Fiscal. La ce mai sunt atunci bune legile? Că asta este guvernare prin decret. Sperăm că se mai găsește rațiune și patriotism la CCR pentru că avem argumente solide și vom ataca pachetul de legi ca taxele să nu se mărească de la 1 octombrie”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele USR cere și Avocatului Poporului să nu mai închidă ochii la abuzurile PSD și PNL și să atace la CCR ordonanțele de urgență prin care Marcel Ciolacu își dă derogare de la respectarea legilor în vigoare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions