Connect with us

Politica

USR vrea alianțe cu PNL acolo unde PSD are primari în funcție. Stelian Ion cere unirea forțelor și la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

Eliminarea posibilității de a organiza alegeri în două tururi pentru primari, coroborată cu iminenta declanșare a alegerilor anticipate, a dat semnalul în USR pentru încheierea de alianțe cu PNL. Scopul principal îl reprezintă, evident, eliminarea totală a PSD din structurile locale. Potrivit stiripesurse.ro, liderul USR, Dan Barna, a cerut să se fac alianțe cu PNL peste tot unde există primari PSD. Barna spune că e singura cale prin care PNL poate demonstra că nu face un blat cu PSD, arată sursa citată

„Dacă pică anticipatele, vom vedea cum se va constitui un guvern. Președintele a spus că respinge orice variantă de guvern de la PSD. Negocierile politice între partide sunt peste tot pe glob, însă când acestea se fac pe interese politicianiste apar întrebări. PNL va trebui să dea dovadă că această situație nu e un blat. În situația în care avem alegeri locale într-un singur tur, e nevoie să vedem că PNL e dispus la colaborări acolo unde PSD are primari și unde e  nevoie“, a declarat Dan Barna.

Stelian Ion: „Să îl trimitem pe Făgădău acasă, cu tot cu camarila sa de incompetenți și combinatori“

La rândul său, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a declarat că există posibilitatea de a scăpa de PSD! El spune că la Constanța, PNL și USR nu sunt în poziții adverse și că există posibilitatea de a colabora pe plan local.

„Gândul acesta îmi dă energie și mă umple de speranță. Mergem cu toată viteza spre anticipate, resetăm configurația acestui parlament găunos și îi trimitem în ultimele bănci pe cei care au vrut să ne scoată din Europa și au încercat să ne facă prizonierii unui stat mafiot. Dar nu putem face acest lucru singuri. Indiferent de disputele pe care le-am mai avut de-a lungul timpului, indiferent de agenda fiecărui partid, indiferent de dezamăgirile noaste, trebuie să găsim calea ca Alianța USR PLUS să poată lucra împreună cu PNL; atât în viitorul guvern, dar și în administrația publică locală. Evident, acolo unde PNL are derapaje în plan local, ne vom afla pe poziții diferite. Dar la Constanța, USR și PNL nu sunt adversari. Suntem într-o competiție politică firească. Am avut proiecte politice și civice comune și sunt convins că acestea pot continua și în viitor. La Constanța trebuie să ne unim forțele pentru a spulbera PSD! Chiar dacă aceia care vor menținerea pe poziții a baronilor locali au blocat legea pentru alegerea primarilor în doua tururi, putem învinge PSD! În plan personal, obiectivul meu principal este acela de a alunga PSD din Primăria Constanța; și îmi canalizez toate abilitățile și toată energia în acest scop. Vreau ca, împreună, să îl trimitem pe Decebal Făgădău acasă, cu tot cu camarila sa de incompetenți și combinatori. Anul 2020 este anul în care vom schimba complet destinul Constanței și vom scăpa de blestemul numit PSD.“, a punctat Stelian Ion.

Comments

comments

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: