Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

V-a obosit votarea? Relaxați-vă la muzeu, cu operele unuia dintre cei mai apreciați pictori ai lumii!

Published

on

În perioada 27 aprilie – 14 iunie, la Muzeul de Artă Constanța are loc o expoziție care găzduiește pentru prima oară lucrările unuia dintre cei mai apreciați pictori ai lumii: Salvador Dali! Așadar, avem ocazia de a ne bucura sufletele, după tristețea pe care votarea a adus-o în foarte mulți dintre noi, vizitând expoziția “Biblia Sacra“. Această expoziție cuprinde lucrări de litografie și grafică ale minunatului artist spaniol. Pentru cei care nu prea s-au dat în vânt să aprecieze pictura, trebuie să precizăm faptul că lucrările au fost create în perioada 1963-1969, iar în România au fost expuse de-a lungul ultimilor ani în muzee din mai multe orașe, Timișoara, Cluj Napoca,  dar și din biserici din Transilvania. Prin expoziția de artă Dali-Bible se oferă o altă cheie de lecturare a operei lui Dali. Cele 40 de lucrări de grafică,  prin care artistul pătrunde în lumea Vechiului și Noului Testament, ilustrează o dimensiune mai puțin cunoscută a artistului: cea spirituală. Curator al acestei expoziții este Thomas Emmerling, reprezentant al companiei de artă Euro Art Luxemburg. Aceasta reuneşte una dintre cele mai mari colecţii de artă private din Europa, cu circa 5.000 de capodopere din sfera artei plastice moderne. Până în prezent, colecţia Euro Art Lu­xembourg a fost expusă în America de Nord şi America Latină, în Australia şi aproa­pe în toate ţările din Europa. Muzeul de Artă Constanța este deschis între orele 10:00 şi 18:00 – în sezon, sau între 09:00 şi 17:00 -în extrasezon. Luni şi marţi este închis.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions