Connect with us

Actual

Vacanță sfârșită prost! Copiii răniți la Mihail Kogălniceanu fuseseră la mare, în Bulgaria

Maria Ionescu

Publicat

la data de

După cum v-am informat mai devreme, în noaptea care a trecut a avut loc un accident rutier grav între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Un autocar cu 60 de persoane la bord, cei mai mulți copii, s-a răsturnat în afara părții carosabile, fapt care a determinat instituirea planului roșu de intervenție. (Detalii veți găsi mai jos)

Trei copii și un adult au fost transportați la spital, iar ceilalți 56 de pasageri au fost duși la Centrul Cultural de la Mihail Kogălniceanu. În urmă cu puțină vreme, am stat de vorbă cu primarul acestei comune, Ancuța Belu, care ne-a spus că toată lumea este bine.

”Pe la ora 3.00-3.30, au fost cazate 56 de persoane. Erau destul de speriate  și îngrijorate pentru fetele care fuseseră transportate la spital dar acum sunt fericite pentru că știu că starea acestora este  bună”, ne-a declarat primarul.

Din fericire, un angajat al primăriei știe limba rusă, așa că a putut sta de vorbă cu mai multă lume. Astfel am aflat că turiștii care se aflau în autocar sunt din Kiev, Ucraina și mergeau spre casă după ce petrecuseră mai multe zile de vacanță la mare, în Bulgaria.

Primăria din Kogălniceanu le-a asigurat turiștilor mâncare și apă. Deja la Kogălniceanu a venit un alt autocar care îi va prelua pe turiști pentru a-i duce acasă. La ora actuală se face transferul de bagaje dintr-un mijloc de transport în altul și se presupune că grupul va putea pleca spre casă în jurul orei 10.00.

Potrivit Biroului de presă al Spitalului Județean Constanța, victimele din accidentul petrecut azi noapte pe sunt în stare stabilă, nu prezintă fracturi sau leziuni interne.

Mai jos aveți primul text referitor la accidentul în sine:

(Video): Autocar cu 60 de persoane răsturnat în județul Constanța! A fost activat planul roșu

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.29, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Controale în porturile maritime. Au fost confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliția Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, efectuează permanent acțiuni și controale în porturile maritime, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în primele șase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulație de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereal și material lemnos. Activitățile polițiștilor au avut în vedere și verificarea gestiunilor de carburanți la bordul navelor.

Astfel, de la începutul anului, au fost desfășurate 13 percheziții domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităților infracționale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, pe parcursul activităților au fost controlate 154 de societăți comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport și 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracțiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: