Connect with us

Actual

Val de căldură în partea continentală a Dobrogei. Vezi ce temperaturi se înregistrau la ora 11.00

Published

on

Meteorologii au emis atenționare meteorologică cod galben în partea continentală a județelor Constanța și Tulcea. Intervalul de valabilitate este în zilele de 26, 27, 28 și 29 iulie.

Sunt vizate următoarele fenomene: val de căldură, disconfort termic ridicat. Pe parcursul zilei de astăzi, 26 iulie, valul de căldură se va extinde  în partea continentală a Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 35 de grade.

În zilele de 27, 28 și 29 iulie va fi, de asemenea, disconfort termic ridicat. Este afectată partea continentală a județelor Constanța și Tulcea.

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în partea continentală a Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori, miercuri 27 iulie.

Advertisement

Notă 1: Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

Notă 2: În după-amiaza zilei de miercuri (27 iulie) și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie), în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

La ora 11.00, la stațiile meteorologice din județul Constanța se înregistrau următoarele valori de temperatură:

Județul Constanța:

 • Adamclisi – 30,3 grade Celsius
 • Cernavodă – 30,2 grade Celsius
 • Constanța – 26,1 grade Celsius
 • Constanța Dig – 26,2 grade Celsius
 • Hârșova – 28,5 grade Celsius
 • Mangalia – 26,2 grade Celsius
 • Medgidia – 29,5 grade Celsius

Județul Tulcea:

 • Gura Portiței – 28,6 grade Celsius
 • Jurilovca – 28,1 grade Celsius
 • Mahmudia – 27 grade Celsius
 • Tulcea – 27,4 grade Celsius

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement