Connect with us

Justitie

Valentin Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre, condamnat de Curtea de Apel București la 6 ani de închisoare

Published

on

Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și fost consilier al lui Radu Mazăre în perioada în care acesta a fost primarul municipiului Constanța, a fost condamnat, astăzi, de Curtea de Apel București la 6 ani de închisoare, potrivit unor surse judiciare. Acuzațiile în cazul lui Preda au fost de trafic de influență în formă continuată, favorizarea infractorului și divulgarea secretului care periclitează siguranța statului.

De asemenea, aceleași surse susțin și că Emil Dan Manolachi, fost angajat al Direcției Naționale Anticorupție și al Poliției Județului Constanța, a primit pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului.

Iată ce trasmiteau procurorii DNA, la momentul începerii urmăririi penale împotriva “grupării Preda – Manolachi”: MANOLACHI DAN EMIL, ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire, în mod direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informații, infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează siguranța statului și infracțiunea de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupție,PREDA RĂDUCU-VALENTIN, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (la data faptelor) în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informații în legătură cu fapte de corupție și infracțiunea de deținere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii temeinice că în perioada noiembrie 2012 – 18 februarie 2013, învinuitul Manolachi Dan Emil, în calitate de ofițer de poliție judiciară angajat la Direcția Națională Anticorupție, a transmis unor persoane neautorizate informații confidențiale și date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la D.N.A.În același interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi Dan Emil, învinuitul Preda Răducu-Valentin, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informații confidențiale și secrete de stat conținute în dosare penale aflate în instrumentare la D.N.A., pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său…”.

Amintim că și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, așteaptă decizia instanței. Pe 31 mai este așteptată decizia în dosarul retrocedărilor din Constanța și stațiunea Mamaia.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!