Connect with us

Politica

Valentin Vrabie se laudă că a scăpat de un dosar penal

Publicat

la

Valentin Vrabie a promis în perioada campaniei electorale pentru funcția de primar al municipiului Medgidia că va organiza un referendum pentru a “scoate RAJA din oraș”. Acțiunea a fost promovată în oraș de candidatul Valeentin Vrabie și de formațiunea politică apropiată actualului primarul al municipiului Medgidia, M10. Tot atunci, liberalii din Medgidia au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria locală o plângere penală, prin care solicitau verificarea acțiunilor legate de referendumul pe care îl promova candidatul Vrabie, explicând că, prin referendumul inițiat erau încălcate prevederile Legii 115/2015. De asemenea, liberalii din Medgidia solicitau și verificarea datelor înscrise în tabelul cu semnături, aducând în atenția unității de parchet că ar exista și date nereale. 

Aseară, primarul Medgidiei a scris pe Facebook, într-o postare publică a unui fost consilier local din cadrul Consiliului Local Medgidia, că a… scăpat de plângerea penală a PNL și că își va relua acțiunea privind strângerea de semnături în vederea organizării referendumului. Vrabie a răspuns întrebărilor venite din partea locuitorilor municipiului Medgidia, după ce aceștia l-au tot taxat în spațiul public pentru faptul că nu își ține promisiunile de campanie.

“Acum cateva zile am reusit sa scap de o plangere penala pe care au facuto prietenii dv din org PNL in mai 2016 ….pentru fals, uz de fals…etc… pe problema referendumului… in perioada imediat urmatoare o sa reiau atrangerea de semnaturi pentru a declansa procedura …va astept la primarie sa semnati sa nu mai poata cineva puna sub semnul intrebari corectitudinea strangeri de semnaturi….am fost cercetat penal un an si 5 luni slava domnului am primit clasare ,deci ce am zis o sa fac”, este unul dintre mesajele pe care Valentin Vrabie a ținut să le transmită aseară prin intermediul Facebook.

De remarcat este și faptul că edilul din Medgidia a stâlcit grav limba română, iar acest fapt reiese din conversația pe care v-o punem la dispoziție spre citire.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: