Connect with us

Politica

Valentin Vrabie și-a dat demisia, în lacrimi

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi am ajuns la Peștera, pentru un eveniment care se desfășura în premieră în județul Constanța – primarul comunei Peștera urma să-și dea demisia din funcție, pentru a se înscrie în cursa electorală din municipiul Medgidia, acolo unde visează să ajungă edil. Cum-necum, am greșit drumul spre primărie și am ajuns aproape de capătul satului. Am văzut atât în stânga, cât și în dreapta noastră străzi de pământ și ne-am imaginat cum arată acestea în zilele ploioase. Nu a fost greu de vizualizat o astfel de imagine. Apoi am făcut cale întoarsă și am ajuns la sediul Primăriei, pe o stradă asfaltată și curată. Clădirea Primăriei și Căminul Cultural arată foarte bine, sunt renovate și dau un alt aspect localității. De asemenea, parcul din față este foarte bine amenajat, ca atare nu a mirat pe nimeni faptul că serbările iernii au avut atât de mulți susținători. Potrivit spuselor lui Valentin Vrabie, într-o lună de zile, au fost în jur de 100.000 de oameni care s-au bucurat de felul în care fusese sărbătorit Crăciunul.  Într-un final am ajuns la Primărie, iar ședința de acolo a fost de scurtă durată: primarul Vrabie și-a depus demisia în fața a numeroși jurnaliști constănțeni care și-au dorit să fie prezenți la acest moment. Cu acest prilej, Vrabie a declarat că “timp de 8 ani am fost primarul comunei Peștera. Din acest moment nu mai sunt. Am vrut să fac acest lucru pentru că am fost legat de instituție. O să-mi iau la revedere de la colegi și mă despart cu mare greutate de ei. Sunt un om pregătit să câștig”. La ieșire, am avut marea surpriză să constatăm că plângeau cu toții, atât primarul Vrabie, cât și angajații.

Raportul de activitate a fost stufos

Ulterior, ședința s-a mutat în Centrul Cultural, acolo unde primarul Vrabie și-a susținut raportul de activitate pentru perioada iunie 2008-martie 2016. A vorbit despre viceprimarul Tudorel Grosu, care va trebui să ducă în continuare greul comunei, dar și despre Marius Petre, inspector școlar al ISJ Constanța, care a fost director al școlii din Peștera. Edilul a prezentat un raport complex de activitate, din care ne-au atras  atenția câteva lucruri. Cele 4 cămine culturale din comuna sunt folosite cu titlu gratuit pentru diferite activități ale comunității: nunți, botezuri, pomeni, majorate. Un alt fapt important pe care l-a menționat Vrabie este acela că a fost înființat Serviciul poliției Locale și s-a montat sistemul de supraveghere video în toate satele, fapt ce adus la o scădere impresionantă a infracționalității. Potrivit spuselor lui Vrabie, comuna Peștera ocupă la ora actuală unul din ultimele locuri în județ în ceea ce privește infracționalitatea. Tot el a declarat că în anii trecuți abandonul școlar era foarte mnare, circa 80%, iar în anul 2010 a ajuns la 0%. Mai mult decât atât, în anul 2015 peste 200 de elevi mergeau la liceu, iar 21 la facultate. “La începutul fiecărui an școlar 115 familii care au cel puțin 2 copii primesc sprijin financiar pentru îmbrăcăminte și rechizite, sume cuprinse între 400 și 800 de lei, iar elevii de liceu și studenții beneficiază de transport decontat.” Și pentru cadrele didactice transportul este decontat.  Printre altele, Valentin Vrabie s-a referit și la situația sănătății din comună. El a declarat că s-au făcut reparații capitale la dispensarul din localitate și a fost deschisă și o farmacie, în care localnicii își găsesc medicamentele de care au mare nevoie, fără a fi obligați să ajungă la Medgidia, primul oraș din apropiere.

Viitorul candidat independent la primăria Peștera are trecut PD-list

Valentin Vrabie a declarat că “Degeaba avem drumuri asfaltate, dacă pe ele merg oameni needucați”. Probabil acesta a fost unul dintre motivele care l-au determinat să-l desemneze drept succesor la primăria Peștera pe inspectorul școlar  Marius Petre. Acesta a precizat că va candida în calitate de independent. El este născut la Peștera și a declarant că nu face parte din nici un partid politic. Însă în momentul în care a fost întrebat despre trecutul său politic, a fost silit să recunoască faptul că a făcut parte din PD, în urmă cu 12 ani. “În urmă cu 12 ani am fost membru al PD, dar tot în urmă cu 12 ani am și părăsit acest partid”, a declarat Marius Petre.  El a mai precizat că această comunitate i-a oferit totul. “M-am născut aici, am crescut aici. Domnul primar a fost primul și singurul care a ajutat școala din Peștera, și a ajutat-o începând de acum 12 ani, când era viceprimar.”

Valentin Vrabie va candida la primăria Medgidia

Așa cum spuneam anterior, Vrabie și-a depus demisia pentru a se pregăti pentru campania electorală ce va să vină. El a declarat cu toată fermitatea în fața jurnaliștilor că va candida și că, începând de mâine, se va ocupa de viitoarea sa candidatură. “Îmi închei responsabilitatea față de această comună și mă voi achita cu responsabilitate de nevoile pe care le au medgidienii față de mine. Sunt pregătit să fac un pas în administrație și de aceea voi candida la Primăria Medgidia”. Rămâne de văzut cu ce rezultat!

Comments

comments

Politica

Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate: „Nu înseamnă un risc suplimentar“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat că în toate localităţile carantinate alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi că autorităţile vor lua toate măsurile să se asigure că nu există risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 la vot.

„Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Întrebat care este procedura pentru un alegător care locuieşte într-un oraş aflat în carantină, cum va demonstra că merge strict la secţia de votare, premierul a răspuns: „Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

Orban a dat asigurări că românii pot veni la urne în ciuda pandemiei de coronavirus și a spus că a veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar. Sursa: romaniatv.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța, indignat de o postare a lui Andrei Caramitru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democrații din Constanța au reacționat, astăzi, în urma unui derapaj al lui Andrei Caramitru. Fiul marelui actor Ion Caramitru afirmă, într-o postare pe Facebook, că votanții PSD sunt ”leneși și proști”, oameni fără educație, fără bani și fără prieteni. El susține că doar acești oameni votează cu ”demenți populiști”.

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu demenți populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei. Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne. Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(3) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.“, scrie Caramitru pe Facebook.

În replică, conducerea Organizației Județene Constanța a PSD spune că este inadmisibil un astfel de limbaj, care jignește o parte din electorat.

„INADMISIBIL! Și nimeni din conducerea USR sau PNL – partenerii de GUVERNARE – sau chiar președintele TUTUROR ROMÂNILOR Klaus Iohannis, nu se indignează! O parte a poporului român, deloc insignifiantă numeric, este jignită în mod incalificabil și suburban și nimeni din alianța de guvernare nu se delimitează și nu condamnă un asemenea derapaj!? RUȘINE!“, scrie PSD Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Fermierii sunt în continuare amăgiți și păcăliți!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că agricultura României este distrusă de măsurile actualului guvern – și mai ales de lipsa lor.

„Cine și de ce are interesul să distrugă agricultura românească? Guvernul și această triadă aflată, mai nou, la guvernare, PNL-USR-PMP, NU susțin deloc inițiativele fermierilor. Și mai mult, nu au votat în Parlament nici inițiativa privind suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Mai rău, nici NU acordă anul acesta despăgubirile pentru culturile de primăvară, respectiv floarea soarelui și porumb, grav afectate de secetă. Cred că nu conștientizează ce înseamnă ca un fermier să nu aibă încasări, nu un an, ci doi, pentru că atât ține un ciclu agricol calamitat“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai arată că deși Guvernul a promis, înainte de alegerile locale, NU a acordat integral nici măcar despăgubirile pentru culturile de toamnă, nu a amânat ratele fermierilor afectați de secetă și nu a declarat calamitate.

„Am solicitat, personal, aceste lucruri, încă din primăvară, de nenumărate ori. Am făcut apel public la celelalte partide, degeaba. Am adus calcule care demonstrează că acest sprijin era absolut necesar pentru agricultorii constănțeni, dar și pentru restul țării, iar altfel riscăm să colapsăm. Fermierii constănțeni au protestat, au ieșit cu utilajele pe străzi, din disperare, spunând clar că întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor, a leasing-urilor, în plata salariilor, a arendei, deoarece efectiv nu au recoltat nimic. Guvernul NU a ținut cont de nimic! Dar noi, cei de la PRO România vom continua să ne luptăm pentru drepturile agricultorilor“, a adăugat Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: