Connect with us

Actual

Vânzări record pentru litoralul românesc. Stațiunile sunt arhipline de turiști

Maria Ionescu

Publicat

la

În fiecare vară, hotelurile de pe litoralul românesc sunt pline de turiști. Însă niciodată nu a fost la fel de aglomerat la mare ca în acest an, după 1989. Sunt și explicații numeroase în acest sens, care nu țin doar de frumusețea stațiunilor de pe litoral, ci au și cauze cât se poate de obiective. Dacă ne amintim ce necazuri au fost înregistrate în ultimii ani în țările europene care atrag anual milioane de turiști, vom găsi mult mai usor explicația aglomerației de la țărmul mării Negre. Atacurile ISIS care au avut loc în Franța, Germania, Belgia etc. au redus dramatic numărul turiștilor, inclusiv al celor români, care își petreceau vacanțele în aceste țări. Deci, în primul rând este vorba despre securitatea destinației. Numărul extrem de mare de români care alegeau Turcia s-a redus considerabil după tentativa de puci care a fost înregistrată în cursul lunii trecute. Nu sunt foarte mulți concitadini ai noștri care să-și dorească o excursie în locurile amintite. Cu toate acestea, românii care continuă să viziteze țări străine sunt în continuare numeroși. Doar că destinațiile turistice s-au mai schimbat. Bine, Bulgaria a rămas o țară extrem de căutată, în principal pentru frumusețea locurilor și pentru prețurile foarte accesibile. Mai nou, turiștii preferă să zboare spre Spania sau Portugalia, spre Maldive sau chiar spre insule îndepărtate. Totul este să se simtă în siguranță. Din aceast motiv mulți dintre ei chiar optează pentru vacanțe pe navele de croazieră. Pe de altă parte, pe litoralul românesc s-au schimbat multe lucruri în bine. Au apărut tot mai multe unități cu dotări superioare și cu centre spa, baze de tratament modern, s-au inaugurat hoteluri de patru stele și în sudul litoralului, iar prețurile continuă să fie accesibile în toate stațiunile, mai puțin în Mamaia, unde tarifele sunt de multe ori foarte-foarte mari. Însă chiar și așa, stațiunea este arhiplină!  Se pare că numărul turiștilor români a crecut vertiginous și grație introducerii voucerelor de vacanță. Experții în turism vorbesc chiar despre o creștere cu peste 50% față de anul trecut a vânzărilor de pachete pentru litoralul românesc.  În stațiunea Venus, spre exemplu, unde o cameră cu două paturi costă în medie circa 170 de lei pe noapte, nu mai sunt locuri de cazare. Hotelurile sunt pline, la capacitate, iar turiștii sunt disperați în căutare de cazare: ”Chiar astăzi au trecut și pe la noi, pe la hotel, mai mulți turiști care își căutau camere. Nu aveau nimic aranjat și băteau la ușa fiecărui hotel, cu speranța că vor găsi ceva. Cu regret, le-am spus și noi că nu avem nici o cameră disponibilă.”, ne-a declarat Dorica Iftimie, manager al hotelului ”Sanda”.  Așadar, aglomerație mare la … mare. Însă spre orice destinații turistice din România ne vom uita, vom constata că toate sunt pline. Cu excepția celor neîngrijite.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: