Connect with us

Actual

Vânzători de țigări netimbrate, prinși în piețele din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

Fumătorii găsesc în fiecare zi, în vecinătatea tuturor piețelor din Constanța, vânzători ambulanți de țigări. Când apar  controale ale Poliției, dispar și vânzătorii – dar pentru foarte scurt timp. Unii dintre comercianți sunt prinși de oamenii legii și amendați. Numai că amenzile nu le plătesc…

Când polițiștii dispar din zonă, reapar vânzătorii. Afacerea este foarte mare și pare că nu va lua sfârșit niciodată.

În perioada 17-20 decembrie 2018, polițistii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în diferite zone publice din municipiul Constanța ( Eden, Piața Grivitei, Gara CFR, Abator, Tomis 3) un număr de 13 persoane care ofereau spre vanzare 266 pachete de tigarete netimbrate.

Față de persoanele depistate s-au efectuat următoarele demersuri legale: 11 dintre acestea au fost sancționate contraventional cu amendă în valoare de 1000 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 și dispusă măsura complementară de confiscare a unui număr de 125 pachete de tigarete.

Pentru o altă persoană care comercializa țigarete în zona Tomis 3, s-a dispus măsura sancționarii contravenționale cu amendă în cuantum de 2500 lei și sanctiunea complementara de confiscare a autoturismului folosit în desfășurarea actelor de comert nelegal, în baza prevederilot HCL nr. 427/2017 .

”De asemenea, două persoane împreună cu 141 pachete de tigări au fost predate organelor de poliție competente pentru continuarea cercetărilor pentru infractiunea pevazută de art.270, alin. 3 din Legea nr.86/2006 privind codul vamal. Pe această cale, solicităm cetățenilor să ne semnaleze faptele de comerț ilicit la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu la un adăpost de animale. Au intervenit 4 autospeciale de stingere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Salvatorii Detașamentul de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină, în jurul orei 10:30, pentru limitarea efectelor unui incendiu ce se manifesta la un adăpost de animale în zona localității Somova.

La fața locului s-au deplasat inițial 14 pompieri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. După executarea recunoașterii, au fost solicitate în sprijin încă 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 2000 m² și a cuprins adăpostul de animale și adăpostul de furaje.

“Din fericire, nu sunt persoane rănite și nici animale surprinse în adăpost. Incendiul a fost localizat se lucrează pentru lichidare.”, precizează Biroul de presă al ISU Delta Tulcea.

Foto: ISU Delta Tulcea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Pe Autostrada Soarelui se circulă bară la bară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Drumul spre mare este foarte aglomerat. Toată lumea care vine spre litoral vrea să profite de redeschiderea plajelor şi să se bucure de un week-end prelungit, de Rusalii, care se anunţă a fi extrem de plăcut, cu mult soare.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic sunt în creștere pe Autostrada A 2 București – Constanța, pe sensul către litoral, unde se circulă în coloană de la kilometrul 24 la 27, către zona lucrărilor la carosabil, unde traficul se desfășoară doar pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Pentru evitarea aglomerației și a zonelor de lucrări de pe autostradă, poate fi folosit ca rută alternativă DN 3 București – Fundulea – Lehliu Gară, continuare pe DN 3A către Drajna, unde se poate reintra pe autostrada A2 spre Constanța.

Foto: Digi 24

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Casieriile RAEDPP, închise de Rusalii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța aduce la cunoștința publicului faptul că luni, 08.06.2020, casieriile vor fi închise.

„În această perioadă, plățile către RAEDPP vor fi efectuate prin metoda de virament bancar. În acest sens, vă rugăm să specificați detaliile plății (motivul transferului: ex: plata chirie luna 04). Sumele vor fi virate în următorul cont: IBAN: RO04BTRL01401202696755XX; Beneficiar: Exploatarea Domeniului Public și Privat RA; CUI: RO 2746784; BANCA TRANSILVANIA CONSTANTA. Casieriile își vor relua programul normal de lucru începând de marți, 09.06.2020. În relația cu publicul, RAEDPP Constanța pune la dispoziție adresa de email – public@raedpp-constanta.ro.“, notează RAEDPP într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: