Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Variola Maimuțelor, un virus care îngreunează revenirea la normalitate după pandemie

Published

on

Un nou virus circula printre oameni, la mai puțin de un an de la revenirea la normalitate după pandemia de COVID-19 , o noua boala se face simțită printre populație. Sursele susțin că în prezent sunt confirmate mai mult de 250 de cazuri de Variola Maimuței în afara Africii , în UK mai mult de 100 de cazuri dar și în Portugalia , Italia , Spania și Olanda.

Simptomele acestei boli pot fi asemănătoare cu cele ale COVID-19, simptomele comune fiind: dureri musculare , febra, greata dar și erupțiile cutanate. Belgia , este prima tara care introduce carantinarea obligatorie pentru pacienții confirmați cu aceasta boala, perioada de carantinare fiind de 21 de zile.

Ministerul Sănătății susține că: ”Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței. Pentru mai multe informații legate de variola maimuței, Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.”

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions