Conecteaza-te cu noi

Societate

Veste bună pentru bolnavii de diabet: A apărut tratamentul care înlocuiește insulina. Pacienții nu vor mai avea nevoie de injecții timp de 5 ani!

Published

on

diabet

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat o nouă terapie pentru diabetul de tip 1, prin care persoanele cu această afecțiune primesc celule pancreatice donate capabile să producă insulină.

Prima terapie celulară pentru diabetul de tip 1 a fost aprobată de către Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) la 28 iunie. Medicamentul, denumit Lantidra, constă într-o perfuzie de celule pancreatice producătoare de insulină de la un donator decedat. Este primul tratament aprobat pentru persoanele cu diabet de tip 1 care nu își pot regla nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul injecțiilor sau perfuziilor standard de insulină, conform NewScientist.

Diabetul de tip 1 este o afecțiune cronică în care sistemul imunitar al organismului atacă din greșeală celulele din pancreas care produc insulină. Hormonul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge prin deplasarea glucozei din sânge în celule pentru energie.

Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să își verifice nivelul de zahăr din sânge de mai multe ori pe zi și să își administreze insulină în mod corespunzător pentru a menține aceste niveluri într-un interval sigur.

Advertisement

Cu toate acestea, unele persoane cu diabet zaharat de tip 1 se luptă să prevină nivelurile ridicate de zahăr din sânge cu ajutorul insulinei, fără a corecta în mod excesiv nivelurile prea scăzute de zahăr din sânge, provocând hipoglicemie. Alții pot dezvolta, de asemenea, o inconștiență a hipoglicemiei, adică atunci când o persoană nu este capabilă să observe scăderi ale glicemiei și, prin urmare, nu poate interveni pentru a împiedica scăderea și mai mult a acesteia.

“Hipoglicemia severă este o afecțiune periculoasă care poate duce la leziuni rezultate din pierderea cunoștinței sau convulsii”, a declarat Peter Marks de la Centrul pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice al FDA într-un comunicat de presă. “Aprobarea de astăzi, prima terapie celulară de până acum pentru tratarea pacienților cu diabet de tip 1, oferă persoanelor care trăiesc cu diabet de tip 1 și hipoglicemie severă recurentă o opțiune suplimentară de tratament pentru a ajuta la atingerea nivelului țintă al glicemiei.”

Lantidra este o perfuzie unică care administrează celule pancreatice de la donator în vena principală a ficatului. Cei care o primesc trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a împiedica sistemul lor imunitar să deterioreze celulele donatorului, care secretă insulină. În prezent, medicamentul este aprobat pentru adulții cu diabet de tip 1 care se confruntă cu episoade repetate de glicemie foarte scăzută în ciuda unui control intens și a unei educații intense privind diabetul.

FDA a luat această decizie pe baza a două studii clinice în care 30 de participanți au primit între una și trei perfuzii de medicament. Aproximativ 70% dintre aceștia nu au mai avut nevoie să ia insulină timp de un an sau mai mult după perfuzie, iar 30% nu au avut nevoie să o ia timp de peste cinci ani.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions