Conecteaza-te cu noi

Actual

Vezi ce măsuri iau autoritățile pentru Sărbătorile Pascale

Published

on

Conducerea Colegiului Prefectural s-a întâlnit, astăzi, în sala „Remus Opreanu” pentru a lua o serie de măsuri privind gestionarea sărbătorilor pascale. Astfel, reprezentanții DSVSA Constanța au comunicat că, de la finalul lunii trecute și până pe 15 aprilie, medicii veterinari derulează controale și verificări în piețele agroalimentare, în abatoare, în centrele de sacrificare, în toate unitățile de prelucrare, dar și acolo unde vor fi comercializate produsele. De asemenea, inspectorii sanitar-veternari anunță că se interzice comercializarea produselor și alimentelor de origine animală și nonanimală în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu sunt asigurate o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare.

Totodată, DSP Constanța a anunțat că va efectua controale igienico-sanitare în unitățile de producție frecventate în perioada sărbătorilor (carmangerii, laboratoare de cofetărie și patiserie), unități de desfacere, unități de alimentație publică și unități de cazare. În cadrul acțiunilor de control, se va verifica respectarea legislației sanitare în vigoare, se vor prescrie recomandări, se vor impune termene de remediere și se vor aplica, după caz, sancțiuni contravenționale.

În același context, CJPC Constanța verifică tot ce se comercializează specific perioadei, de la calitatea produselor, depozitare, etichetare, până la modul de informare a cetățenilor. În perioada 14.04.2023 – 17.04.2023 se va asigura serviciul de permanență, iar o echipă de control va fi disponibilă în cazul apariției unor solicitări sau evenimente deosebite.

De la începutul săptămânii trecute, ISU „Dobrogea” Constanța a demarat controale de prevenire a situațiilor de urgență în toate lăcașurile de cult, acolo unde se preconizează un număr mare de participanți. Același lucru este valabil și pentru unitățile hoteliere. De asemenea, primăriilor le-a fost transmis un ghid de măsuri minime de prevenire a incendiilor. Pompierii vor fi prezenți fizic în proximitatea a 15 lăcașuri de cult din județ, însumând 13 echipe de primă intervenție și 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 32 de subofițeri, precum și 10 inspectori de prevenire.

Advertisement

În ceea ce privește activitatea IPJ Constanța în perioada următoare, dispozitivele de siguranță publică vor fi adaptate în funcție de evoluția situației operative, cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate și locurile specifice de comercializare a produselor pascale. De asemenea, pe linia de siguranță rutieră, va fi analizată permanent dinamica traficului și vor fi organizate acțiuni punctuale pentru eliminarea factorilor de risc. În medie, peste 300 de polițiști vor fi angrenați, zilnic, în acțiunile din perioada sărbătorilor pascale.

IJJ Constanța va avea alocate dispozitive importante, jandarmii urmând să fie implicați și în acțiuni de ordine publică desfășurate în proximitatea lăcașurilor de cult. În următoarea perioadă, IJJ Constanța va angrena zilnic un număr mediu 60 de jandarmi pentru măsurile de ordine și siguranță publică. De asemenea, pentru paza și protecția obiectivelor din responsabilitate, Inspectoratul va angrena zilnic un efectiv de 112 jandarmi.

De asemenea, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța va asigura menținerea ordinii publice în sistem integrat în municipiul Consatanța, cu 36 de jandarmi care vor acționa în cadrul patrulelor mixte și 12 jandarmi care vor acționa în cadrul patrulelor independente. Totodată, Gruparea de Jandarmi Mobilă va acorda sprijin inspectoratelor de jandarmi județene aflate în zona de competență a unității (Tulcea, Brăila, Ialomița și Călărași), cu un număr de 75 de jandarmi constănțeni.

La nivelul Gărzii de Coastă vor fi luate măsuri de intensificare a activităților specifice pentru menținerea climatului de normalitate în zona de frontieră și a fluenței fluxului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat din judeţul Constanţa, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării controlului de frontieră. Zilnic, Garda de Coastă va acționa cu aproximativ 120 de polițiști de frontieră și 25 de mijloace de mobilitate terestră și navală.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions