Connect with us

Politica

Vezi ce proiecte propune PRO România pentru Medgidia și Comana. Acestea pot fi extinse la nivelul întregului județ

Publicat

la

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a prezentat, în conferință de presă, trei proiecte extrem de importante pentru confortul și siguranța locuitorilor județului nostru. Este vorba de două modele de parc, pentru Medgidia și localitatea Comana, dar și o stație de autobuz, proiectată pentru toate localitățile din județ. Filipescu spune că cele două proiecte de parc ar putea fi extinse la nivelul tuturor administrațiilor publice locale. Candidatul PRO România spune că, în cazul municipiului Medgidia, a identificat împreună cu Dumitru Moinescu, candidatul PRO România la funcția de primar al municipiului, mai multe spații între blocuri care sunt lăsate în paragină. Filipescu afirmă că împreună cu Moinescu dorește să realizeze mai multe parcuri de recreere. Tot un parc dorește să amenajeze Răzvan Filipescu și în satul Comana, pe un teren lăsat pârloagă de administrația publică locală. Candidatul PRO România spune că a venit cu aceste două exemple de la Medgidia și Comana, două unități teritorial administrative care sunt conduse de primari PNL și, respectiv, PSD. Filipescu afirmă că PNL și PSD au eșuat în încercarea de a aduce o viață mai bună locuitorilor județului.

„Suntem preocupați de mediu și ne îngrijorează absența #parcurilor și a zonelor de #recreere din orașele și satele constănțene. Atât copiii, cât și seniorii și adulții trebuie să aibă un loc în care să se poată destinde, să poată socializa și să petreacă timp de calitate, înconjurați de un spațiu verde, sigur, construit conform normelor europene. Exemplele din imaginile de mai jos sunt realizate pentru Medgidia și Comana, însă plănuim să le replicăm la nivelul întregului județ. Din păcate sunt multe spații abandonate pe care administrațiile locale le ignoră și care ar putea deveni parcuri. O altă problemă importantă pe care am descoperit-o în timpul deplasărilor noastre în teren, este cea a siguranței călătorilor și pietonilor. Sunt foarte multe drumuri județene care nu au o zonă de siguranță, chiar și în locuri unde traficul este intens. Propunerea noastră este construirea unor stații de așteptare pentru transportul în comun cu elemente suplimentare de protecție pentru cetățeni, care să îi ferească de pericolele din trafic. Acestea pot fi închise pentru a oferi un confort crescut și pe timp de iarnă. Toate proiectele noastre sunt concrete, aplicate pe nevoile locuitorilor Județului Constanța și pe posibilitatea de a le pune în practică.“, a spus Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România a afirmat că în toate localitățile județului, în special în mediul rural, sunt terenuri lăsate de izbeliște, pe care administrațiile publice locale le-au ignorat cu bună știință.

Model de parc în Medgidia

Model de parc Comana, care poate fi extins la nivelul tuturor localităților din județ

Model de stație de autobuz, în special pentru localitățile din mediul rural

  • Comandat de Partidul Pro România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: