Connect with us

Societate

Vezi în ce zone din oraș s-au montat panouri pentru informarea călătorilor RATC

Maria Ionescu

Publicat

la

În cadrul procesului de modernizare a sistemului de informare al călătorilor, demarat în luna octombrie 2018, Regia Autonomă Transport în Comun Constanța, anunță publicul călător că au fost montate încă 10 panouri în următoarele locații:

1. Gara CFR – (în fața Gări C.F.R.) liniile: 100, 100M, CityTour;
2. CMJ (sens de mers Capitol) – liniile: 43C, 43M, 2-43, 5-40;
3. Delfinariu – sens de mers Pescărie – liniile: 5-40, 102P, CityTour;
4. Brotăcei – sens de mers Spitalul Mare: 3, 3b, 42, 2-43;
5. Tomis III – sens de mers Spitalul Mare: 42, 2-43, 43C, 43M;
6. KM 4 – sens de mers Doraly: 5-40, 5b,101, 101M.
7. KM 5 – sens de mers GARĂ: 5-40, 5b;
8. KM 4-5: sens de mers: 101, 101M
9. Institutul de Marină – sens de mers Casa de Cultură: linia 44.
10. TOM: liniile 43c, 100c.

Potrivit Biroului de presă al RATC, informațiile afișate de panou sunt:
– numele operatorului de transport;
– data și ora;
– denumirea stației;
– linia, sensul de deplasare (capătul de linie);
– timpul în minute sau ora şi minutul în care autobuzul urmează să ajungă în staţie.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Prognoza ANM. Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a postat pe pagina oficială estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până la data de 16 august a.c.. Aceasta este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4…5 grade, apoi treptat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade. Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

CRIŞANA

În intervalul de prognoză media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Excepție va face ziua de 5 august, când se va resimți o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Din dimineața zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade. Vor fi averse în 4 și în 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 8 august.

TRANSILVANIA

În prima săptămână media temperaturilor va fi în creștere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade și cea a minimelor de la 11 la 16 grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade. Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 7 august

MARAMUREŞ

În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2…3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la o medie de 12 grade în prima dimineață, până la 17 grade în dimineața de 5 august, apoi vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august și în intervalul 8 – 16 august.

MOLDOVA

Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29…30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16…17 grade. Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

DOBROGEA

Vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22…23 de grade. Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19…20 de grade. După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20…21 de grade în 8 august dimineața, apoi vor începe să scadă ușor și treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade. Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

OLTENIA

va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 15…16 grade în prima dimineață și 18…19 grade în diminețile zilelor de 8 și de 9 august. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 și 9 august

LA MUNTE

Media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade. Din data de 4 august local vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Județul Constanța: 136 de candidați au dobândit drept de practică în învățământul preuniversitar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. După susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 128 de candidați. După soluționarea contestațiilor numărul candidaților care au obținut definitivarea în județul Constanța este de 136, procentul de promovare înregistrat fiind 74.32 %.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat.

Reamintim că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

5 Ordonanțe de suspendare temporară a activității, emise pe litoral de medicii veterinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 27.07.2020 – 02.08.2020.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat 221 de unități respectiv  82 de restaurante, 3 pizzerii, 24 de  unităţi tip fast – food, 7 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 26 de baruri, 5 snack-baruri, 9 rulote, 2 pensiuni, 33 de magazine alimentare, 8  laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 tonete, 1 mijloc de transport și 2 gelaterii.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la: – manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; – comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; – ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; – condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; – depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; – depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare; depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 67 de unități, respectiv  27 de restaurante, 12 unități tip fast – food, 5 unități tip bufet, 1 pizzerie, 2 rulote, 7 magazine alimentare, 4 baruri, 2 snack-baruri, 3 braserii, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 mijloc de transport auto și 1 stand de produse alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 496.000 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 88 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Au fost emise 5 Ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru 2 unități de tip fast food,  1 restaurant, 1 rulotă, 1 magazin alimentar, precum și 1 Ordonanță privind încetarea activității pentru 1 braserie.

”A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.”, precizează Biroul Comunicare al ANSVSA.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: