Conecteaza-te cu noi

Administratie

Viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu: „Coaliția PNL+PSD pune pumnul în gură ONG-urilor și îi apără pe dezvoltatorii imobiliari“

Published

on

sat pescaresc vadu

Senatul a aprobat la începutul acestei săptămâni un proiect de lege prin care ONG-urile mai au doar o perioadă foarte scurtă de timp ca să atace în instanță autorizațiile de construire și documentațiile de urbanism suspecte că au fost emise ilegal. Inițiativa aparține a 21 parlamentari PNL și a fost dezbătută aprobată în procedură de urgență, în doar două săptămâni de Senat. Proiectul merge la promulgare, Senatul fiind cameră decizională, scrie hotnews.ro.

Viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu (USR) critică inițiativa legislativă și spune că cei din Coaliția PNL+PSD pune pumnul în gură ONG-urilor şi aprobă un proiect de lege care să-i apere pe dezvoltatorii imobiliari.

„Din cauza acestei legi, ONG-urile mai au doar o perioadă foarte scurtă de timp ca să atace în instanță autorizațiile de construire și documentațiile de urbanism suspecte că au fost emise ilegal. Practic, pentru că ONG-urile au deranjat şi, în foarte multe situaţii, au reuşit să împiedice prin acţiuni în instanţă adevărate tunuri imobiliare, PNL şi PSD au găsit o modalitate prin care să-i protejeze pe investitorii pentru care Legea reprezintă o piedică în calea obţinerii de averi colosale.

Există multe cazuri şi la Constanţa, unde oamenii au apelat la ajutorul ONG-urilor după ce s-au trezit că în cartiere urmează să apară un bloc chiar pe singurul petic de spaţiu verde existent. Personal, de-a lungul timpului am colaborat şi voi continua să colaborez cu voluntarii din ONG-uri, mai ales cu cei care militează pentru pentru salvarea patrimoniului și a spațiilor verzi. Consider că fără intervenţia unor astfel de organizaţii, alăctuite din oameni dedicaţi unor cauze menite să vină în ajutorul cetăţenilor, cu toţii avem de pierdut. Politicienii PNL şi PSD au arătat, din nou, că preferă să sprijine mafia imobiliară şi chiar au argumentat spunând că vor „un cadru legal mai sigur pentru dezvoltatorii imobiliari“. Dacă preşedintele Klaus Iohannis va promulga acest proiect de lege, USR îl va contesta la Curtea Constituțională.“, spune Florin Cocargeanu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions