Viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, spune că autoritatea publică locală a avansat considerabil și are toate avizele necesare obținerii autorizației de construire pentru refacerea din temelii a Spitalui Clinic de Boli Infecțioase.
„Săptămâna aceasta vom emite și autorizația cu o variantă îmbunătățită a fațadei spitalului. Astăzi, am avut o întâlnire de lucru cu echipa constructorului care se va ocupa de construirea SCBI, proiectantul și colegii din primărie.
Am discutat despre măsurile necesare pe care trebuie să le luăm în vederea asigurării actului medical fără să se afecteze capacitatea existentă, etapizarea pe tronsoane și punerea în siguranță a viitorului șantier.
Ne dorim ca lucrările să înceapă până cel târziu luna septembrie sau poate chiar mai repede.
Principalele lucrări care se vor efectua asupra imobilului:
– demolarea pereților și planșeelor din etajele superioare;
– demolarea parțială a pereților de compartimentare din etajele demisol și parter;
– consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural de la demisol și parter – parțial;
– demolarea parțială a unor elemente structurale/nestructurale, cu/fără modificarea configurației și/sau a funcției existente a construcției;
– introducerea unor elemente structurale/nestructurale suplimentare;
– refacerea integrală a etajelor 1 și 2;
– înlocuirea mansardei parțiale cu etajul 3 pe întreaga amprentă a clădirii;
– realizarea unei terase tehnice pentru echipamente.
Alte lucrări: desfacerea integrală a termosistemului și hidroizolațiilor existente; aplicarea de soluții antimucegai pe zidăria decopertată din demisol; termoizolarea cu polistiren extrudat și hidroizolarea pereților din demisol; termoizolarea pereților exteriori din etaje cu vată minerală, termoizolarea terasei tehnice cu polistiren extrudat; înlocuirea integrală a instalațiilor aferente construcției; înlocuirea învelitoare; refacerea finisajelor interioare și exterioare; instalarea panourilor fotovoltaice.
În perioada următoare ne vom întâlni și cu reprezentanții instituțiilor avizatoare pentru a ne asigura că lucrările se vor realiza conform planului.“, spune Răsăuțeanu.
Valoarea totală a proiectului finanțat din fonduri europene este de 86.908.900,72 lei.
