Connect with us

Administratie

Viceprimarul Dumitrașcu: „Primăria Năvodari caută soluții pentru a-i ajuta pe copiii cu Cerințe Educaționale Speciale“

Published

on

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel-Aurelian Dumitrașcu, a declarat că autoritatea locală caută soluții pentru a ajuta pe copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES)

„Am foarte mare ÎNCREDERE că vom implementa soluții pentru copiii cu CES din Năvodari. Astăzi am avut o primă întâlnire cu directorii unităților de învățământ din Năvodari și cu Eleonora Nicolae, fondatoarea Asociației SUITA – Centru psihologic din Constanța. În perioada următoare se vor organiza workshop-uri având ca temă integrarea copiilor cu cerințe educative speciale la care vor participa reprezentanți ai Asociației SUITA, educatori și profesori ai unităților de învățământ, dar și părinți ai copiilor declarați sau nedeclarați cu afecțiuni. Din date oficiale avem peste 100 de copii speciali declarați, copii ai căror părinți sunt nevoiți să suporte cheltuieli cu naveta și terapiile în alte localități. Nu există “rețete” pentru integrarea copiilor cu CES în învățământul de masă, dar ne manifestăm dorința și plănuim strategiile potrivite pentru integrarea acestora!

Fiecare copil are dreptul la educaţie şi merită să i se acorde o şansă. Învăţând împreună, copiii învaţă să trăiască laolaltă, să se accepte şi să se ajute la nevoie! Am ÎNCREDERE că pe termen lung putem găsi soluții pentru deschiderea unui centru de terapie în Năvodari!“, a declarat Costel-Aurelian Dumitrașcu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement