Connect with us

Administratie

Viceprimarul Florin Cocargeanu anunță că vechea Grădiniţă nr. 31 a devenit Zurli

Published

on

Viceprimarul Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, spune că preşcolarii din cartierul Palas au avut parte de o mare surpriză în prima zi de şcoală. Vechea Grădiniţă Nr. 31 a devenit Zurli.

„Este foarte important ca toți copiii să  beneficieze de cele mai bune condiții de desfășurare a actului educațional îndreptându-mi astfel atenţia şi către zonele marginalizate ale oraşului, cu grad şi risc ridicat de abandon şcolar. Un mediu adecvat şi condiţii mai bune în unităţile de învăţământ contribuie foarte mult la combaterea acestui fenomen.

Starea avansată de degradare în care am găsit clădirea la momentul constatărilor din teren reprezenta un real pericol pentru oricine desfăşura o activitate acolo. Astfel, acoperişul a fost schimbat, exteriorul a fost consolidat şi izolat termic, iar zidăria interioară a fost refăcută în totalitate începând de la pereţi, podele şi terminând cu tavanul. Uşile, instalaţiile termice şi electrice au fost înlocuite, băile au fost renovate, de asemenea fiind instalate şi grupuri sanitare noi.

Au fost achiziţionate dotări moderne şi mobilier nou, iar în prezent grădiniţa găzduieşte două grupe cu program prelungit şi o grupă cu program normal, pe acest segment orar urmând să fie inclusă şi o a doua grupă. S-a muncit mult şi rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare. Sper din suflet ca micuţii din Palas să se bucure de noua lor Grădiniţă Zurli!“, a declarat Florin Cocargeanu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement