Connect with us

Administratie

Viceprimarul Rusu anunță că a fost reluată activitatea de capturare a câinilor comunitari

Publicat

la

Primăria Constanța a anunțat că a reluat activitatea de capturare a câinilor comunitari. Sursa citată spune că echipele serviciului de specialitate din cadrul Confort Urban au grijă ca patrupedele să fie ridicate de pe domeniul public și să fie transportate la Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr. 11(fostă strada Vârful cu Dor, nr. 5), unde sunt sterilizate și microcipate.

„După ce la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, Consiliul Local a decis delegarea acestui serviciu. Pe teren sunt prezente două echipe care intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență. Autovehiculele de transport sunt autorizate la DSVSA și oferă animalelor siguranță, protecție împotriva intemperiilor și o aerisire adecvată. Pentru capturare se folosesc crose speciale și cuști capcană dotate cu uși mobile. Fiecare mașină este inscripționată corespunzător și deservită de personal instruit care a beneficiat de expertiza voluntarilor de la Animal Society.“, notează Primăria.

„Este pentru prima dată când asigurăm acest serviciu cu resurse proprii. Încercăm să rezolvăm problema câinilor comunitari din orașul nostru într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare. Vrem să oferim condiții bune pentru animalele a căror singură vină o constituie faptul că s-au născut pe stradă. Facem apel către cetățeni să acorde sprijin echipelor de ecarisaj pentru identificarea și prinderea câinilor fără stăpân. De asemenea, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Acesta mai spune că pe toată perioada în care serviciul nu a fost operațional, echipa Animal Society a desfășurat campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din municipiul Constanța cu rezultate bune.

Anul acesta, capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi aproximativ 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui. Adăpostul va fi modernizat, în vederea dezvoltării unor spații și dotări necesare: zonă medicală, sală consultații, sală operații și alte intervenții medicale, bloc operator, zonă post-operatorie, mai notează Primăria.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: