Connect with us

Actual

(Video) Accident grav la Medgidia: O mașină condusă de un minor a intrat într-un grup de persoane.

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, a avut loc un grav accident rutier la Medgidia, pe strada Fundătura Viilor. O mașină condusă de un minor a intrat într-un grup de mai multe persoane, care se afla pe trotuar, iar apoi s-a oprit într-un gard. Se pare că băiatul (în vârstă de 16 ani) a pierdut controlul direcției.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la fața locului intervin opt pompieri din cadrul Detașamentului Medgidia, cu o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj medical SMURD.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, doi adulți, care erau pietoni, se află în stop cardio respirator. Amândoi au fost transportați la spital, unde li se efectuează protocol de resuscitare.

3 victime sunt conștiente.

Potrivit IPJ Constanța, în urma accidentului de la Medgidia au rezultat 6 victime, dintre care una a fost transportată la Spitalul Județean Constanța cu elicopterul, două sunt în comă la Spitalul Medgidia și alte trei victime au fost accidentate ușor.

După producerea accidentului, minorul care se afla la volan a încercat să fugă de la fața locului, însă a fost prins imediat de polițiști.

Update: Iată ce echipaje au fost trimise la locul accidentului: un echipaj tip B2 SMURD Medgidia, B2 SAJ din substația Medgidia, B2 SAJ substația Cernavodă, care se afla la CPU Medgidia, şi echipajul de descarcerare. La locul solicitării au fost găsite două victime în stare gravă, inconștiente, iar ulterior au mai apărut un adult și un minor, cu multiple traumatisme, conștiente, cooperante.

S-a alertat și trimis la locul intervenției și elicopterul de la Constanța. Ulterior,  Spitalul Medgidia a anunțat că la Centrul de primiri urgențe s-au prezentat patru victime: două dintre ele au fost aduse cu ambulanțele B2 și SMURD, și două persoane – un adult și un copil au sosit cu mijloace proprii.

Iată victimele care au fost transportate la Spitalul Municipal Medgidia: o femeie cu traumatism cranio cerebral grav, traumatism toraco-abdominal cu hemopneumotorax.  Aceasta a fost preluată de B2 Cernavoda – în CPU a intrat în  stop cardio respirator și a fost resuscitată. Apoi a fost transferată cu elicopterul către Unitatea de Primiri Urgențe de la Constanța.

O altă femeie (în vârstă de 50 de ani) a fost rănită grav – ea are traumatism cranio facial, traumatism coloană cervico-dorsală – a venit în CPU cu mijloace proprii. De aici a fost preluata de B2 Medgidia pentru SCJU Constanța.

Tot în urma accidentului au fost răniți și doi copii, unul de 3-4 ani, iar cel de-al doilea de 4-5 ani. Unul dintre ei a fost internat în spitalul din Cernavodă, iar cel de-al doilea a plecat acasă, fără avizul medicilor.

În urma acestui eveniment foarte grav, o femeie și-a pierdut viața. Într-o primă fază a fost resuscitată la locul incidentului, iar apoi a fost transportată la spitalul din Medgidia, unde s-a repetat stopul cardio respirator. De această dată, a fost fără răspuns la manevrele de resuscitare.

Update: Pacienta care trebuia să ajungă la Spitalul județean Constanța cu elicopterul a intrat în stop și a fost declarată decedată.

Așadar, în urma acestei tragedii, două persoane și-au pierdut viața.

Dacă inițial pentru băiatul de 16 ani care a produs accidentul s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului, încadrarea juridică s-a schimbat. Acum este vorba despre ucidere din culpă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Polițiștii au împânzit Mangalia după decesul unuia dintre bărbații împușcați

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Așa cum v-am informat în cursul zilei de azi, unul dintre bărbații împușcați cu o armă de vânătoare pe strada Farului din Mangalia a încetat din viață, la scurtă vreme după ce a fost rănit.

Două persoane au fost împușcate, iar autoritățile au fost informate despre scandal prin intermediul unui apel dat la numărul de telefon 112, la ora 12.30.

Imediat polițiștii s-au deplasat în număr mare la fața locului și l-au reținut pe bărbatul care a tras cu arma de vânătoare. Acesta are 42 de ani și este din Mangalia.

Cei doi bărbați împușcați, ambii de 44 de ani, au fost transportați în prima fază la spitalul din Mangalia cu mașini personale. Unul era rănit în abdomen, iar cel de-al doilea la picior.

În scurt timp, bărbatul împușcat în abdomen a încetat din viață.

La fața locului s-au deplasat de urgență și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, pentru preîntâmpinarea unor eventuale conflicte.

La acest moment, cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Mangalia.

În urmă cu puțină vreme, locuitorii din zonă au auzit un zgomot puternic și au fost convinși că s-a tras, din nou, cu arma. Reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța au negat acest lucru:

”Nu s-a tras nici un foc de armă. Zgomotul pe care l-au auzit cetățenii provine de la o grenadă care împrăștie gaze iritant lacrimogene. Nici o persoană nu a fost rănită. Polițiștii efectuează cercetări, iar la un moment dat un bărbat ar fi împiedicat, prin manifestarea unui comportament agresiv, desfășurarea normală a activităților de cercetare. Persoana în cauză a fost încătușată.”, a precizat Biroul de presă.

Update: Două persoane au fost împușcate la Mangalia. Elicopterul a plecat în zonă

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În ultimele 4 zile, aproape 2000 de persoane au ajuns la spitalul din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 1997 persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constantanța  pentru investigații de specialitate și tratament, în ultimele 4 zile.

Cea mai aglomerată zi a fost prima din interval. Astfel, de pe 15.08.2019, începând cu ora 08.00 și până pe 16.08.2019, aceeași oră, medicii de gardă din cadrul UPU și SCJU au consultat 515 pacienți. Dintre aceștia, 89 au rămas internați. În următoarele 24 de ore, la UPU SMURD Constanța au ajuns 502 persoane,  dintre care 93 au fost spitalizate.

În toate cele 4 zile ale minivacanței de Sfânta Maria, au fost internați în cadrul SCJU Constanța, 389 pacienți. Cele mai solicitate secții au fost: Pediatria (103 internări în 96 de ore), Obstetrică Ginecologie 1 (54 internări), Neurologie (34 internări).

Din totalul celor 1997 pacienți prezentați în UPU, 33 au fost direcționați pe cod roșu. 155 au fost investigați pe cod galben, 1641  au fost încadrați pe cod verde , restul fiind direcționați către codurile alb și albastru (nonurgențe).

”Va reamintim faptul că pacienții nu sunt preluați în ordinea sosirii, ci în funcție de afecțiunile pentru care se prezintă în serviciul de urgență. Primii pacienți preluați sunt cei care prezintă risc vital imediat și care sunt direcționați imediat pe codul roșu (camera de resuscitare). Următorii sunt cei pentru care există risc de agravare rapidă. Aceștia sunt preluați pe codul galben. Codul Verde înseamnă „Urgent“ (aici sunt investigați pacienţii cu funcţii vitale stabile, urgenţe minore) . Codul Albastru înseamna nonurgent iar cel Alb este pentru consulturi, pacienți care nu necesită asistență medicală de urgență.”, a precizat Crina Kibedi, din partea compartimentului Relații Publice și Comunicare SCJU Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Update: Două persoane au fost împușcate la Mangalia. Elicopterul a plecat în zonă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la Mangalia, pe  str. Farului, două persoane  au fost împușcate cu o armă de vânătoare.

La fața locului au fost trimise de urgență echipajul SMURD B, precum și elicopterul. Amândoi  răniții au plecat spre spitalul din Mangalia cu mijloace de transport particulare. Din câte se pare, unul dintre cei 2 împușcați este în stop cardio respirator.

Elicopterul a plecat spre Mangalia pentru a prelua un rănit cu plagă abdominală.

Știre în curs de actualizare.

Update: Surse demne de încredere au precizat că, pe parcursul a două zile a fost petrecere mare în zonă, care s-a sfârșit dramatic.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii constănțeni l-au identificat pe bărbatul care a făcut uz de armă în această zi, pe strada Farului din orașul Mangalia.

În urma unui apel 112, în jurul orei 12:30, a fost sesizat faptul că două persoane ar fi fost împușcate cu o armă de vânătoare.

Polițiștii constănțeni s-au deplasat la locul faptei, unde l-au găsit pe bărbatul, de 42 de ani, din Mangalia care ar fi tras către două persoane, rănindu-le.

Este vorba despre doi bărbați, ambii de 44 de ani, unul rănit la nivelul membrului inferior, celălalt în abdomen. Victimele au fost transportate la spital.

La acest moment, cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Mangalia.

Update2: Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, bărbatul care se afla în stop cardio respirator a fost declarat decedat. Cel de-al doilea rănit este stabil, cu plăgi la membre.

Update3: La fața locului au fost trimiși și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, pentru preîntâmpinarea unor eventuale conflicte.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: