Connect with us

Actual

(Video): Bloc de la Sabroso, zguduit de explozie. Băiatul de la butelii a verificat montarea cu bricheta

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, pe b-dul IB Brătianu, nr. 48, bl. B5 – în blocul situat chiar lângă pizzeria Sabroso din Constanța – a avut loc o explozie, care s-a soldat cu rănirea unei persoane și cu distrugerea mai multor apartamente.

Potrivit lui Ciprian Prună, care locuiește la etajul I al blocului, în apartamentul nr. 8, în care s-a produs explozia, el era acasă împreună cu mama sa, Felicia, și făcuseră comandă la o butelie de aragaz.

În momentul în care a venit reprezentantul firmei care distribuie butelii, a vrut să o schimbe. Acesta a scos o brichetă și a aprins-o pentru a verifica dacă butelia are scăpări. Într-o clipă, aceasta a explodat și s-a produs deflagrația.

În momentele imediat următoare, bărbatul de la firma care aducea butelii a dispărut din apartament. El nu era rănit dar, potrivit vecinilor, era foarte speriat.

La fața locului a rămas proprietara apartamentului, Felicia Prună, care a fost rănită. Potrivit serviciului de Ambulanță Constanța, femeia – în vârstă de 63 de ani – a fost transportată la spital conștientă, cu arsuri pe față, pe mâini și pe picioare.

La fața locului s-au deplasat 17 pompieri cu 2 autospeciale de stingere și 2 ambulanțe smurd.

Potrivit inspectorului șef al Serviciului de Pompieri Constanța, inspector șef Daniel Popa, explozia s-a produs în bucătăria apartamentului, iar apoi a fost o acumulare de gaze care a dărâmat cu totul balconul locuinței.

De asemenea, toate ușile apartamentelor de pe scară au avut de suferit. Cel mai grav a fost afectat apartamentul de vizavi.

Vecinii spun că băiatul care a venit cu butelia a fost vinovat de toată grozăvia care a avut loc:

”Băiatul a intrat în casă, a scos butelia goală, a pus-o pe cea plină și de-odată a făcut poc”, a declarat pentru Ordinea.ro unul dintre vecini. Tot el, secondat și de alți vecini, a spus că imediat după asta bărbatul care venise cu butelii a fugit.

În cauză a fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții, care va analiza dacă a fost afectată structura de rezistență a blocului.

Vezi imaginile din interior și din exterior filmate de către jurnaliștii Ordinea.ro precum și declarații ale persoanelor implicate direct sau indirect în această tristă poveste:

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu la Sinoe. Au ars acoperișul unei case și un grajd, porumb și lucernă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii de la ISU Constanța au fost solicitați să intervină la intrarea în localitatea Sinoe, dinspre Histria, unde luase foc un grajd.

După două ore și jumătate de intervenție, incendiul a fost lichidat. Pagubele au fost semnificative:  au ars acoperișul unei casei în proporție de 90%, grajdul 100%, dar au fost distruse și 400 de kg de porumb și 2 tone  de lucernă.

Cauza acestui incendiu a fost jocul nesupravegheat al copiilor cu focul.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Campionatul de pentatlon militar, în Garnizoana Constanța. Vezi cine a câștigat.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 10-14.06.2019, în garnizoana Constanța, s-a desfășurat etapa finală pe Forțele Navale a „Campionatului de pentatlon militar”, ediția 2019.

Această activitate este cuprinsă în Calendarul sportiv al Forțelor Navale pe anul 2019, și au participat un număr de șase loturi sportive ale marilor unități și unități direct subordonate Statului Major al Forțelor Navale.
Probele de concurs au fost: tir (viteză și precizie), parcurgerea pistei cu obstacole tip C.I.S.M., aruncarea grenadelor de mână la precizie și distanță, înot și alergare în teren variat pe distanța de 4 km feminin și 8 km masculin.

Clasamentul general a fost următorul:

Locul I: Brigada 243 Radioelectronică și Observare „CALATIS”;

Locul II: Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”;

Locul III: Flota.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Rupere de nori la Cernavodă. Centrul orașului, inundat. Din nou!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ploile torențiale anunțate de meteorologi pentru aceste zile au reușit să producă deja inundații în centrul orașului Cernavodă. DIN NOU! Pe oamenii de aici nimic nu îi mai surprinde. Așa că, în urmă cu câteva minute, o ploaie de 30 de minute a dus la inundarea centrului orașului Cernavodă. La fața locului au intervenit 20 de pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă, pentru evacuarea apei. Se intervine cu o autospeciala de stingere, 4 motopompe și un autocamion. Primăria promite de ani de zile să rezolve problema inundațiilor printr-un proiect de anvergură. Însă, primarul actual, Liviu Negoiță, a rămas încremenit în proiect.

În urmă cu aproape un an, Ordinea scria că Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță, a declarat că proiectul este finalizat în proporție de… 95% și că doar niște detalii mai lipsesc pentru finalizarea lui. „Exact, niște detalii care, astăzi, 05 iulie 2018, au făcut diferența. Centrul orașului Cernavodă s-a inundat din nou după o ploaie torențială. Și anul trecut (2017, n.r.), aproape în aceeași perioadă, centrul orașului Cernavodă arăta tot în același fel și tot în urma unor ploi torențiale. Atunci, oficialii anunțau că proiectul este aproape finalizat și că a costat 1,7 milioane de lei. A mai trecut un an, niciun gând ca primarul Negoiță să-și ducă promisiunile la îndeplinire… Din păcate. Din păcate pentru oamenii care trăiesc și își desfășoară activitățile în localitate, oameni care își distrug afacerile pe care le au în zona centrală a Cernavodei.“, nota Ordinea în 5 iulie.

Sursa Video: Valentin Coteț, DunăteaTv Cernavodă.

Vom reveni cu amănunte!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: