Connect with us

Actual

(video) Cămătar așteptat cu șampanie și foc de artificii la poarta Penitenciarului Rahova

Publicat

la

Zeci de persoane l-au așteptat cu manele, foc de artificii și șampanie pe Florin Mototolea, zis Emi Pian, fiul unuia dintre liderii clanului Duduianu, la poarta Penitenciarului Rahova.

“Hai, Emi! Hai, Emi! “, strigau cei care îl așteptau, unii dintre ei având chiar o stație de amplificare a sunetului. Potrivit imaginilor postate pe Internet, explozia de bucurie a clanului nu a fost întrerupta de organele de ordine. Inregistrarea este virală pe platforma Youtube.

 

“E acasa definitiv, nu vacanță, nu pe 24 de ore, nu altceva… A venit regele acasă, acum să vă văd cum stați”, au strigat cei prezenți.

Emi Pian n-a ezitat să le vorbească celor care l-au așteptat să iasă din arestul Penitenciarului Rahova.

“Rana m-a întărit mai rău decât eram vreodată. Nu cu altceva. Caracterul mai puternic și pofta de viață până la 100 de ani”, a spus Emi Pian.

Eliberare condiționată și supraveghere

Interlopul a ieșit de la Rahova după ce a fost condamnat definitiv, pe 13 octombrie 2017, la 3 ani și 8 luni pentru infracțiunea de șantaj, camătă și influențarea declarațiilor.

Decizia de eliberare condiționată a fost dată pe 4 septembrie 2019, de Judecatoria Sectorului 5.

“Intervalul cuprins între data liberării condiționate și 16 ianuarie 2021 constituie termen de supraveghere”, au transmit judecătorii.

Sentința nu a fost contestată de procurori, așa că a rămas definitivă după 3 zile.

De ce a fost condamnat

Potrivit actelor din dosarul de condamnare, totul a început în ianuarie 2016, într-o vila din Dobroești (Ilfov), unde era organizată o partidă de zaruri (barbut) la care participau mai multe persoane. Florin Mototolea, zis Emi Pian, împrumuta persoanele care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest împrumut fiind condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi. Unul dintre jucătorii de barbut care pierduse toți banii s-a împrumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continua jocul. Interlopul l-a împrumutat, dar barbatul a pierdut și acești bani. La sfârșitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7…

De aici… problemele

Problemele au apărut în momentul în care bărbatul care a împrumutat banii și-a stins datoria și a cerut mașina înapoi. Emi Pian a susținut că a vândut-o și că nu-i mai dă nimic inapoi, mai ales că jucătorul de barbut avea și o datorie mai veche la el, conform documentelor existente la dosar. În acest moment, păgubitul a sesizat Poliția. Acuzația de influențare a declarațiilor are legatură cu demersurile făcute pe lângă tatăl sau, lider al clanului Duduianu, pentru ca bărbatul să-și retragă plângerea la poliție.

Avere din cămătărie

Interceptările din dosar au dezvăluit că Emi Pian făcea o adevarată avere din cămătărie. El avea reguli stricte cu privire la dobânzile percepute, astfel încât în momentul în care o persoană îi sugera că îi va da acasa “ceva” la banii împrumutați acesta a specificat urmatoarele:

“Cumetre, nu ceva, nu ceva că nu merge (neinteligibil), dă pe Semi”.

Anchetatorii spun că el dă de inteles că, daca oferă ce trebuie, peste suma împrumutată, îi mai dă bani împrumut, iar în caz negativ – nu, spun procurorii.

Continutul acestei discutii este relevant pentru a contura modul de operare al lui Pian, interlopul cerand drept gaj masini pentru sumele acordate, masini pe care ulterior nu le mai restituia, spun procurorii și a fost publicat de jurnaliștii de la ziare.com.

sursa foto: stirile Kanal D

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ce măsuri trebuie să respecte constănțenii care vor participa la ceremonia militară de 1 Decembrie

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 1 decembrie, începând cu ora 11.00, în fața Parcului Tineretului din zona Casei de Cultură din municipiul Constanța se va organiza ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României.

Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Tomis” Constanța va asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea ceremoniei cu respectarea cadrului legal în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”În conformitate cu prevederile art. 141, alin. (1) din H.G. nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, „se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.” Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.”, precizează reprezentanții Compartimentului Informare, relații publice și cu publicul.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonie se poate realiza doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, începând cu ora 09:00 şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanți şi cu purtarea măștii de protecție.

Certificatul verde nu este necesar pentru publicul spectator care intenţionează să asiste la eveniment.

 Jandarmeria Mobilă Constanța recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să respecte următoarele:

  • Purtarea corectă a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane;
  • Evitarea conflictelor de orice natură;
  • Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
  • În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CMSN Constanța. Delfinariul va fi deschis de Ziua Națională

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au anunțat că mâine,  1 decembrie, când sărbătorim Ziua Națională a României, va avea loc o reprezentație la secția Delfinariu.

Aceasta se va desfășura cu începere de la ora 12.00.

Iată postarea oficială:

”În ziua de 1 decembrie 2021 secția Delfinariu vă așteaptă începând cu ora 12 la o reprezentație ce va dura 20 de minute.

Intrarea vizitatorilor se va face începând cu 11.45.

Muzeograful de serviciu va face ghidaj și prezentare a activității delfinilor.

Se va acorda maximă atenție respectării regulilor ce privesc pandemia.”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Percheziții în Constanța, într-un dosar de DELAPIDARE

Publicat

la data de

Scris de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare, în data de 29.11.2021, un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară autorizate de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată verificată în referire la activitatea unei persoane cu dublă cetățenie română și germană, avocat într-un barou din Germania și complicii săi, cetățeni și rezidenți români.

Au fost descoperite înscrisuri contabile a căror predare se refuzase către instanța de judecată, executorul judecătoresc și experții desemnați de instanță, în cauze care se află pe rolul acestora.

”Facem precizarea că orice persoană cercetată penal beneficiază de prezumția de nevinovăție.”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: